Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, γιαούρτι και φέτα …

… Καλά είν’ και τα κοψίδια, δε διαφωνώ, αλλά φτάνει τώρα. Σήμερα έχει τοστ ή λίγη τυρόπιτα με σαλατίτσα, όχι όμως πράσινη ή κλασσική. Σαλάτα είναι αλλά μοιάζει περισσότερο μ’ αυτό που στη βόρειο Ελλάδα αποκαλούν ‘αλοιφή ’ και πάντα αναρωτιόμουν πώς μπορούν και τρώνε μ’ ευχαρίστηση κάτι που παραπέμπει σε φάρμακο.
Από την άλλη ποτέ δε θα καταλάβω τους βόρειους και ουδεπώποτε τους υπερβόρειους. Γι’ αυτό θα περιοριστώ στη σαλάτα μου …



Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, γιαούρτι και φέτα



IMG_20171231_132514



υλικά:
1 βαζάκι ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα  φέτα
3 κουταλιές λάδι
κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι







Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πιπεριές, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κομμάτια. 

Τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι και τη ρίγανη.



IMG_20171231_131633IMG_20171231_131635IMG_20171231_132419IMG_20171231_132423

 


Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε.

 


IMG_20171231_132507IMG_20171231_132514







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου