Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Τσιπούρες με λιαστές ντομάτες και κάππαρη …

strwma

… Είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
μα είναι κι οικονομικές.

Είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
είναι οι τσιπούρες μου μικρές,
μα θα τις φτιάξω με λιαστές.

Άλαααα …



Τσιπούρες με λιαστές ντομάτες και κάππαρη


IMG_20171202_134210



υλικά:
2 μεγάλες ή 4 μικρές τσιπούρες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό κρασί
8 λιαστές ντομάτες (στο λάδι)
2 κουταλιές κάππαρη ξαρμυρισμένη
ρίγανη
χυμός από μισό λεμόνι







Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ξύνοντας τα λέπια και αφαιρώντας βράγχια και εντόσθια. 

Τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.


IMG_20171202_123822

 IMG_20171202_123825




Τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές καθώς και μέσα στην κοιλιά και τις αραδιάζουμε σε μικρή γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το χυμό λεμονιού και αρωματίζουμε με τη ρίγανη.



IMG_20171202_124109

 IMG_20171202_124356



Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις σκορπίζουμε ανάμεσα στις τσιπούρες, μαζί με την κάππαρη. 

Για περισσότερη γεύση, βάζουμε λίγες και στην κοιλιά των ψαριών.



IMG_20171202_124613

 IMG_20171202_124739



Καπακώνουμε τη γάστρα ή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το σκεύος μας αν δεν έχει καπάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου.

Ξεκαπακώνουμε και ψήνουμε για άλλα 5΄, κατά προτίμηση στον αέρα αν θέλουμε λίγο πιο ξεροψημμένα τα ψάρια.



IMG_20171202_132126

 IMG_20171202_134115

 IMG_20171202_134121



Σερβίρουμε.

  

IMG_20171202_135356

 IMG_20171202_135346








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου