Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Γρήγορη πίτσα με πέστο και μοτσαρέλα …

… Το ψεύτικος φίλε μου, είναι μεγάλη κουβέντα και δεν τη λες εύκολα. Τι παναπεί ψεύτικος δηλαδή; 
Επειδής να πούμε κι η δόλια η συνταγούλα δε γίνεται με κανονική ζύμη για πίτσα αλλά με κυπριακές πίτες, αμέσως ψεύτικη;
Τουτέστιν γιαλαντζί;
Να της κρεμάσουμε κουδούνια να μην μπορεί να βγει στη γειτονιά, να μην μπορεί να βρει ένα καλό παιδί αύριο μεθαύριο, να την πάρουμε στο λαιμό μας;
Βαρύ το κρίμα κι άδικο κι εγώ δεν το σηκώνω. Από μένα ψευτοπίτσα δε θ’ ακούσεις. Το πολύ-πολύ να την πω …

 

Γρήγορη πίτσα με πέστο και μοτσαρέλα

.

IMG_8461

.

υλικά:
τέσσερις κυπριακές πίτες
τέσσερα κουταλάκια έτοιμη σάλτσα πέστο
1 μπάλα μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
σαλάμι, μπέικον ή άλλο αλλαντικό 
1 σκαφάκι τοματίνια

.



Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. 

Την κόβουμε σε λωρίδες κι ύστερα σε κυβάκια.

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα τοματίνια και τα βάζουμε σε ταψάκι. 

Τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα αρωματίζουμε με ρίγανη. 

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄  ή μέχρι να σκάσει η φλούδα τους.

..

IMG_20171026_182111

 IMG_20171026_190610

  

Βγάζουμε τα τοματίνια από το φούρνο και βάζουμε τις κυπριακές πίτες να πάρουν χρώμα για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά.

Σκορπίζουμε μικρές πιτσιλιές πέστο στην επιφάνειά τους και μοιράζουμε από πάνω τα κυβάκια μοτσαρέλας. 

Αν βάλουμε αλλαντικό, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πριν το προσθέσουμε.

.

IMG_20171026_191142

 IMG_20171026_191303

 

 

Ψήνουμε τις πίτσες μέχρι να λυώσει η μοτσαρέλα.

.

.

IMG_8458

 

 

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα ψητά τοματίνια.

.

.

IMG_8462

 IMG_8464

 IMG_8459

 IMG_8463

 IMG_8465

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου