Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Φωλιές από σπαγγέτι με τυριά και τοματίνια …

… Η φωλιά, το σπίτι, η εστία, το τσαρδί – όπως και να το πεις είναι η βάση σου, το σταθερό σημείο αναφοράς, ο σταθμός επαναφόρτισης, το οικογενειακό σου άσυλο, η ιδιωτικότητα και η ασφάλειά σου.
Μέχρι να κινδυνεύσει και να πάψεις να θεωρείς δεδομένα όλα τα δεδομένα σου και κεκτημένα όλα τα κεκτημένα σου.
Πρώτα φτάνει στ’ αυτιά σου μια βουή, ύστερα φωνές και γαυγίσματα και μυρωδιά καπνού που τρυπάει τα ρουθούνια. Κι ύστερα βλέπεις τα μαύρα σύννεφα και τις φλόγες που όλο και πλησιάζουν.
Αυτή τη φορά θα μείνω να κοιτάω. Δε θα μαζέψω άρον-άρον δυο αλλαξιές, ταυτότητες, βιβλιάρια, κινητά και κάτι φαγώσιμο. Θα κοιτάω μαρμαρωμένη απ’ το μπαλκόνι τα δέντρα ν’ αρπάζουν το ένα μετά το άλλο, τη νύχτα να διώχνει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τη φωτιά να μαγνητίζει το βλέμμα και να δείχνει σχεδόν παρήγορη καθώς φωτίζει το πυκνό σκοτάδι.


IMG_20170722_204954

IMG_20170722_213553


Θα σκεφτώ ότι είναι μια ακόμη ηπειρώτικη τζαμάλα, εφιαλτική αυτή τη φορά, που δε θα χορεύω ούτε θα τραγουδάω γύρω της. Και θα παρακαλάω να σβήσει επιτέλους, να σταματήσει να καταβροχθίζει το ένα δέντρο μετά το άλλο, τον ένα λόφο μετά τον άλλο.
Κι όταν με το καλό περάσει το κακό, θ’ ασχοληθώ με τη φωλιά μου. Και με άλλες φωλιές …


Φωλιές από σπαγγέτι με τυριά και τοματίνια

 

SAM_6506

 

υλικά:
250 γρ. σπαγγετίνι
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
5-6 μακρόστενα τοματίνια
1 χούφτα ημίσκληρο τυρί

μαϊντανός ψιλοκομμένος



Βράζουμε τα σπαγγετίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. 

Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο ή τους ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη. 

Ανακατεύουμε προσεκτικά.

Δουλεύουμε με πηρούνι το τυρί κρέμα να μαλακώσει και ρίχνουμε τα αυγά. 

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.


SAM_6482

SAM_6484

 

 

Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. 

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενο ταψί και δημιουργούμε 6 φωλιές με τα μακαρόνια. 

Ρίχνουμε σε κάθε φωλιά 2-3 κουταλιές από το μείγμα των αυγών.

 

 

SAM_6486

SAM_6488

SAM_6490



Μοιράζουμε τα τοματίνια στις φωλιές και πασπαλίζουμε με το ημίσκληρο τυρί. 

Δίνουμε χρώμα με το μαϊντανό.

 

 

SAM_6492

SAM_6494

 SAM_6495

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10΄- 15.΄


 

SAM_6496

SAM_6500

 SAM_6498


Σερβίρουμε αμέσως.


SAM_6501

 SAM_6505

 SAM_6504

 SAM_6511

 SAM_6515

 SAM_6517

 SAM_6516




 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου