Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Τζιγεροσαρμάς, συκώτι και κεφαλάκι …

… Θα εξωτερικεύσω τον εσωτερικό μου κόσμο και θα ομολογήσω ότι και έφτιαχνα και έτρωγα κοκορέτσια, γαρδουμπάκια, και έτερα παρόμοια. Τώρα πια ούτε τρώω ούτε φτιάχνω.
Κι όταν το πόπολο ορέγεται τοιαύτας γεύσεις έχουμε τις εναλλακτικές μας, όλες μακριά από αρνίσιες συκωταριές εκτός από δύο.
Είναι ο εμβληματικός θρακιώτικος 
τζιγεροσαρμάς.

 

image



Και η παραδοσιακή συκωταριά λαδορίγανη






Αν λοιπόν λόγοι υγείας ή οικονομικοί σας κάνουν να αποφεύγετε τα αρνίσια εντόσθια και σας πήρε το παράπονο, μην πτοείσθε. 


Υπάρχουν πιο ελαφριές εκδοχές όπως τα συκωτάκια κοτόπουλου σε καρβέλι (ή εκτός αυτού)


 

[SAM_2559%255B8%255D.jpg]

 

 

σε μια τηγανιά με μανιτάρια

 

 

[%25C2%25A0%25C2%259F%25C2%259B%25C2%25A5%2520%25C2%259A%25C2%259F%25C2%259D%25C2%25A4%25C2%2599%25C2%259D%25C2%259F%255B3%255D.jpg]

 

 

ή παναρισμένα.

 

 

[IMG_7233%255B1%255D.jpg]

 

 

Ένα μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και σάλτσα πορτοκαλιού,

 

 

[%25C2%25A0%25C2%2599%25C2%2591%25C2%25A4%25C2%259F%2520%25C2%259A%25C2%259F%25C2%259D%25C2%25A4%25C2%2599%25C2%259D%25C2%259F%255B3%255D.jpg]

 

 

ένα πολίτικο ιτς πιλάφι.

 

 

[¦ ¡  [2].jpg]

 

 

Και βέβαια, υπάρχει και η λύση που τα συνδυάζει όλα - και αρνί και οικονομία. Ένα αρνίσιο κεφαλάκι, που μπορούμε να αγοράσουμε οποτεδήποτε για 1 ευρώ ή λίγο παραπάνω, να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη, και να το μαγειρέψουμε μια Κυριακή και μια καλήν ημέρα  στη λαδόκολλα.

 

 

image

 

.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου