Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Φιλέτο πανέ γεμιστό με τυρί και λιαστή ντομάτα …

… Σούβλες και λαδόκολλες. Ιδού τα εμβλήματα που θα αποτελούσαν το θυρεό της Τσικνοπέμπτης, αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια λαϊκή πανήγυρις θα χρειαζόταν θυρεό.
Δυο σούβλες, σταυρωτά ή εραλδικά τοποθετημένες – δίκην λεόντων στην Πύλη των Μυκηνών- και στη μέση ένα μεγάλο ρολό λαδόκολλα, ύμνος στο σωτήριο χαρτί που έσωσε τα απανταχού τραπεζομάντηλα από λαδιές και αντιαισθητικούς λεκέδες που δεν καθαρίζουν πια με τίποτε.
Μ’ αυτά τα όπλα αρματώθηκαν απ’ το πρωί ψησταριές, ταβέρνες και μεζεδάδικα ανά τη χώρα. Και με βουνά από κάρβουνα που θα έφταναν να κινήσουν το Μουντζούρη για 1 βδομάδα αλλά μετά βίας θα φτάσουν για τα κοντοσούβλια της σημερινής μέρας.
Μ’ αυτά αρματώθηκα κι εγώ η ταπεινή, σε μια πιο ταπεινή και μίνιμαλ εκδοχή τους. Για την ακρίβεια, πήρα δυο καλαμάκια μπαμπού για σουβλάκια και μια φτωχή και μόνη λαδόκολλα. Το φαγητό που έφτιαξα όμως δεν ήταν καθόλου ταπεινό …


Φιλέτο κοτόπουλου πανέ γεμιστό με τυρί και λιαστή ντομάτα


IMG_7702

 

υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου
φέτα/ανθότυρο/τυρί cottage
λιαστές ντομάτες (στο λάδι)
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό)

ασπράδι από 2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά

2 καλαμάκια μπαμπού

 

 

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο κοτόπουλου ή να αγοράσουμε ένα στήθος και να ζητήσουμε να μας το φιλετάρουν (κρατάμε το κόκκαλο για να φτιάξουμε μια δυναμωτική κοτόσουπα).

Έχουμε 2 φιλέτα τα οποία χτυπάμε με το μπάτη για να ανοίξουν και τα αλατοπιπερώνουμε.
Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε συνδυασμό λευκών τυριών της αρεσκείας μας. Εδώ βάλαμε φέτα σε ίση ποσότητα με τυρί cottage. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις λιαστές ντομάτες και τις ανακατεύουμε με τα τυριά.
Απλώνουμε κάθε φιλέτο και βάζουμε επάνω του 2 φέτες γαλοπούλα. Στη μέση βάζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος των τυριών.
 

 

 

SAM_5103

 SAM_5104

 SAM_5109

 SAM_5106

 

 

Τυλίγουμε το φιλέτο ρολό. Βρέχουμε τα σουβλάκια για να μην καούν στο ψήσιμο και στερεώνουμε κάθε ρολό με 2 μισά σουβλάκια.

 

 

SAM_5107

 SAM_5110

 

 

Για το πανάρισμα, χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και περνάμε τα φιλέτα πρώτα από το ασπράδι και μετά από τη φρυγανιά. 

Πιέζουμε ελαφρά για να καλυφθούν απ’ όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά.

 

 

SAM_5111

 SAM_5113

 SAM_5115

 SAM_5117

 

 

Ραντίζουμε τα ρολά με λίγο ελαιόλαδο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35΄ περίπου. Στα μισά του ψησίματος μπορούμε να γυρίσουμε μια φορά τα φιλέτα, για να εξασφαλίσουμε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα. 

Μπορούμε επίσης, αν θέλουμε μια πιο τραγανή κρούστα, να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία του αέρα στο τέλος τους ψησίματος.

 

 

SAM_5120

 SAM_5122

 SAM_5126

 

 

Αφήνουμε τα ρολά να σταθούν για 5΄ και τα κόβουμε σε χορταστικές φέτες.

 

 

SAM_5129

  

IMG_7697

  

IMG_7701

 

 

Σερβίρουμε, εδώ με την αγαπημένη μας πατατοσαλάτα.

 

 

IMG_7694

  

IMG_7700

  

SAM_5125

  

IMG_7695

  

IMG_7696

 

 

.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου