Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Apple dappy …

… Vintage δεν είναι μόνο τα ρούχα. Απ’ ότι φαίνεται είναι και οι συνταγές. Μια τέτοια συνταγή φώναζε τ’ όνομά μου με άπταιστη βικτωριανή προφορά. Γλυκύτατη μου φάνηκε, με εύκολη σπιτική ζύμη, κλασσική αλλά συνάμα και πρωτότυπη και φρέσκια. Και με παιχνιδιάρικο όνομα μου συστήθηκε …

 


Μηλόπιτα βικτωριανή
Apple dappy


SAM_3583

 


υλικά:
325 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
75 γρ. μαργαρίνη
180 ml γάλα
4-5 μήλα
4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουτ. σούπας μέλι (2+2)
1 κουτ. γλ. κανέλλα

 

 

 

Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, κομμένη σε κυβάκια.

 Δουλεύουμε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. 

Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά. 

Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα.

 

 

SAM_3532 SAM_3536 SAM_3538

 

 

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. 

Τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 50x30 εκ., πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

 

 

SAM_3541 SAM_3543

 

 

Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τα τριμμένα μήλα και τα ραντίζουμε με το μισό μέλι.

 

 

SAM_3546 SAM_3547 SAM_3548

 

 

Τυλίγουμε ρολό και κόβουμε τη ζύμη στη μέση κι ύστερα κάθε κομμάτι ξανά στη μέση.

Κόβουμε ξανά μέχρι να έχουμε 12 χοντρές ροδέλες.

 

 

SAM_3552 SAM_3555 SAM_3556 SAM_3557 SAM_3558

 

 

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και το πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη.

 Αραδιάζουμε κυκλικά τα ρολά, ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού και με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, δημιουργώντας μια ‘μαργαρίτα’.

 

 

SAM_3559 SAM_3561

 

 

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη (2 κουτ. σούπας).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.

 

 

SAM_3564 SAM_3569 SAM_3568

 

Ξεφουρνίζουμε και περιχύνουμε το γλυκό με το υπόλοιπο μέλι (2 κουταλιές ή και παραπάνω), αφού το ζεστάνουμε ελαφρά στα μικροκύματα.

 

 

SAM_3573 SAM_3574 SAM_3578

 

 

Απολαμβάνουμε.

 

 

SAM_3579

 SAM_3582

 SAM_3594

 SAM_3598

 

 

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου