Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κανταΐφι ...

xrysanthema

… - Είναι καλά τα κολοκύθια;
- Χρυσάάάνθεμα.
Να πάρω απ’ το Φωτόπουλο, ή απ’ τον πρωτοεμφανιζόμενο στον Πύργο των Ιπποτών ως πλανόδιο μανάβη Χατζηχρήστο που διαλαλεί κουλουκύθ’ που σαλεύει, αφρός, 2 η ουκά;

afros


Χρυσάνθεμα ή αφρός;  Ιδού η απορία. Γιατί τα θέλω για πίτα, αλλά όχι για μια συνηθισμένη. Κολοκυθόπιτα μεν, περί μεγάλης ορέξεως, αλλά μία …



Κολοκυθόπιτα με φύλλο κανταΐφι




IMG_6330

 


υλικά:
700 γρ. κολοκύθια
2 ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. φέτα
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
3 αυγά
μισό ματσάκι άνηθος
δυόσμος

500 γρ. φύλλο κανταΐφι
μαργαρίνη λυωμένη

 

 

 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους.

Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο, και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και το τριμμένο κολοκύθι. 

Τα σωτάρουμε μαζί  να μαλακώσουν και να φύγουν τα περισσότερα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. 

Μόλις η γέμιση κρυώσει ελαφρά, ρίχνουμε τη φέτα και το τυρί κρέμα,  τα αυγά χτυπημένα, και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

  

SAM_1447

 SAM_1450

 SAM_1449




Ξαίνουμε καλά το φύλλο καντα
ΐφι και το σκεπάζουμε με ελαφρά βρεγμένη πετσέτα κουζίνας.

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι. Ραντίζουμε γενναιόδωρα με μαργαρίνη και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.




SAM_1456

 SAM_1459

 SAM_1460

 



Απλώνουμε πάνω στη γέμιση το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε ξανά με μπόλικη μαργαρίνη.

 



SAM_1461

 SAM_1462

 


Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 40΄-45΄, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄-15΄.

 



SAM_1464

 SAM_1466

 


Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

 


SAM_1467

 


IMG_6331

 


IMG_6329

 


SAM_1469

  

IMG_6328










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου