Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τερίν με κρέμα σοκολάτας και ζελέ …

… Για διαφήμιση ήταν το γλυκό. Και για να ακριβολογώ, ήταν και από διαφήμιση. Απ’ αυτές που αφθονούν πλέον σε όλα τα περιοδικά μαγειρικής, σε σημείο που να καταλαμβάνουν συχνά ίδιο, αν όχι και περισσότερο, χώρο με την ύλη. Πάντως οι συνταγές που προτείνουν είναι συχνά ενδιαφέρουσες, πιο απλές και προσιτές από τις εξεζητημένες προτάσεις διαφόρων σεφ που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι καιρός περνάει.
Με δυο υλικά το γλυκό, απλούστατο στην παρασκευή και εντυπωσιακό στην εμφάνιση, είναι ό,τι πρέπει για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα …

 


Τερίν με κρέμα σοκολάτας και ζελέ



IMG_6964

 

υλικά:
1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1 συσκευασία ζελέ κεράσι
σαντιγύ

 

 

 

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη φαγητού και αδειάζουμε το ζελέ. 

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. 

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ζελέ και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. 


Για να το σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα το γλυκό, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγύ.

 

 

IMG_6967


IMG_6960

 

IMG_6963

 

IMG_6970

 

IMG_6966

 

IMG_6962




Δυο μικρές επισημάνσεις κατόπιν δοκιμής:
Όλοι συμφωνήσαμε ότι θα μας άρεσε μια βάση στο γλυκό, μια λεπτή στρώση από μπισκότα ή ένα λεπτό παντεσπάνι.
Κι αν χρησιμοποιήσουμε φυτικό γάλα και σαντιγύ, έχουμε ένα εντυπωσιακό νηστίσιμο γλυκό για το καλοκαίρι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου