Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ομελέτα με μανιτάρια πάνω σε ψωμί …

… Κάν' ομελέτα κι έρχεται. Τρέχοντας, μάλιστα. Πιασμένος απ’ τη μύτη σαν το έξυπνο πουλί. Γιατί δε μιλάμε για μια απλή, συνηθισμένη ομελέτα. Πιάσ’ τα αυγά και χτύπα τα κι όξω απ’ την πόρτα. Όοοχι, κύριε. Μιλάμε για μια γκουρμέ ομελέτα, μια υπερπαραγωγή αντάξια του Σεσίλ ντε Μιλ. Με τα μανιτάρια της, τα τυριά και τα μυρωδικά, την τραγανή ψωμένια βάση της , όλα μαζί να οδηγούν σ’ ένα μεγαλειώδες αποτέλεσμα …

 

Ομελέτα με μανιτάρια πάνω σε ψωμί


SAM_2866

  

SAM_2867

 

υλικά:
4 αυγά
2 κουτ. γλ. μουστάρδα
100 γρ. τριμμένο ημίσκληρο τυρί
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
3 κουτ. γλ. Worcestershire sauce
500 γρ. πλευρώτους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
θυμάρι

 

 


Κόβουμε τα μανιτάρια με ψαλίδι σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο (κατά προτίμηση αρωματικό) και 1 κουταλιά λάδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.

 

 

SAM_2840

 SAM_2842

 

 

Αρωματίζουμε με το θυμάρι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και σωτάρουμε για 10΄ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε το 1 κουτ. Worcestershire sauce, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε τα μανιτάρια σε πιάτο.

 

 

SAM_2843

 SAM_2846

 SAM_2847

 

 Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και το ροδίζουμε κι απ’ τις δυο πλευρές στο ίδιο τηγάνι που σωτάραμε τα μανιτάρια.

 

 

SAM_2851

 SAM_2852

  

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπωλ το τυρί, το 1 κουτ. μουστάρδα και τα 2 κουτ. Worcestershire sauce. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το μαϊντανό και το 1 κουτ. μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα αυγά.

 

 

SAM_2857

 SAM_2853

  

Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στα αυγά και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα του τυριού.

 

 SAM_2854

 SAM_2855

 SAM_2858

 

 

Μόλις η ομελέτα πάρει χρώμα από κάτω, την περνάμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 5΄-7΄, να ψηθούν τα αυγά και να λυώσει το τυρί.

 

 

SAM_2859

 SAM_2860

 

 Απλώνουμε από πάνω τα σωταρισμένα μανιτάρια και αφήνουμε την ομελέτα για άλλα 2΄-3΄ στο φούρνο.

 

 SAM_2861 

 

 Σερβίρουμε αμέσως.

  

SAM_2865

  

IMG_6934

  

SAM_2863

  

IMG_6933

  

IMG_6935

  

SAM_2864

  

SAM_2868

  

IMG_6931





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου