Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πουγκάκια κρέπας με μανιτάρια …

… Να το δηλώσω ευχαρίστως, κύριε εφοριακέ μου, το περιεχόμενο του πουγκιού μου. Δεν έχω τίποτε να κρύψω και θα σας πω τι έχω βάλει μέσα, με κάθε λεπτομέρεια.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν …

 

Πουγκάκια κρέπας με μανιτάρια


IMG_6887

IMG_6886 

 

υλικά:
10 κρέπες (έτοιμες ή σπιτικές)
500 γρ. μανιτάρια
1 άσπρο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά ελαιόλαδο

150 γρ. τυρί κρέμα
τριμμένη γραβιέρα
μαϊντανός ψιλοκομμένος

φύλλα απο φρέσκο κρεμμυδάκι ή κοτσάνια από μαϊντανό

 

 

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και, μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες βάζοντας 1-2 κουταλιές στο κέντρο κάθε κρέπας.

 

 SAM_2693

 SAM_2694

 SAM_2695

 

 Ανασηκώνουμε την κρέπα γύρω από τη γέμιση, κλείνουμε σε πουγκάκι και τη δένουμε με τα φύλλα κρεμμυδιού.

  

SAM_2697

 SAM_2699

 SAM_2698

 SAM_2700

 

 Αραδιάζουμε τα πουγκιά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

 

SAM_2701

 SAM_2702

 SAM_2705

 

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄.

  

SAM_2709

 SAM_2712

 SAM_2714

 

 Σερβίρουμε αμέσως.

  

IMG_6879

  

IMG_6884

  

SAM_2718

  

IMG_6882







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου