Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Mug cake με σοκολάτα …

… Mugιά. Μεγάλη mugιά και μπράβο στο mugα που το σκέφτηκε. Και ντροπή μου που δεν τα ανακάλυψα νωρίτερα.
Τα mug cakes. Αυτά τα κέικ στιγμής που ψήνονται μέσα στις τεράστιες κούπες – τις mug με τ’ όνομα αν έχετε ακουστά. Και μάλιστα ψήνονται στο φούρνο μικροκυμάτων σε λιγότερο από 2 λεπτά.
Λίγες φορές με βρήκε το βράδυ ψόφια κι ανίκανη να ετοιμάσω ο,τιδήποτε για το πρωινό της επομένης; Φορτώθηκα τις τύψεις μου και με σκυφτό κεφάλι ζήτησα απ’ τη φαμίλια να τη βγάλει λίγο πιο σπαρτιάτικα με ψωμί και μέλι ή μαρμελάδα.
Αν όμως ήξερα για τα mug cakes και είχα και τα υλικά μετρημένα αποβραδίς, ε ρε μέγκλες και λεβεντιές. Μέχρι να πλύνω τα δόντια μου, έτοιμο το …

 

Mug cake με σοκολάτα

ΚΟΝΤΙΝΟ



υλικά:
30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
40 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές κακάο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
20 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για γαρνιτούρα: φουντούκι τριμμένο

 

 

 

Λυώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 

Βάζουμε σε μπωλ το αυγό, τη ζάχαρη, το λυωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

 Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 

Ρίχνουμε το γάλα/κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με σπάτουλα, αυγοδάρτη ή κουτάλι.

 

 

ΑΡΧΗ

ΣΤΕΡΕΑ

ΖΥΜΗ

 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ΜΕΓΑΛΗ κούπα, επειδή θα φουσκώσει και δεν θέλουμε να ξεχειλίσει. 

Τη βάζουμε στα μικροκύματα, στα 800 W, για 1΄ και 30΄΄.

 

ΑΔΕΙΑΣΜΑ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

ΕΤΟΙΜΟ

 


Γαρνίρουμε με τριμμένο φουντούκι και απολαμβάνουμε.

 

ΑΝΩΘΕΝ

ΜΑΜ

ΤΡΩΜΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου