Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κάστανα τηγανιά …

… Στην τελική ευθεία για το Πάσχα πια, άντε πέντε και σήμερα μας μείνανε, αλλά τι πέντε. Οι πιο δυνατές, φορτισμένες, έντονες και κουραστικές μέρες. Δουλειές, ψώνια, υποχρεώσεις, μαγειρέματα, καθαριότητα, μουσαφιραίοι, παιδιά, ανήψια, βαφτιστήρια, προζύμια, κουλούρια, αυγά, γκαζόν, τέντες, ασβεστώματα, κάρβουνα και σούβλες, λαμπάδες, παπουτσάκια, σοκολάτες, ουρές στις τράπεζες, ουρές στα σούπερ μάρκετ, ουρές στα ταμεία κι εμείς στο πόδι. Παντού κι ολημερίς.
Να μη βάλουμε και κάτι στο στόμα μας να στυλωθούμε; Απλό, ναι, νηστίσιμο, βεβαίως, αλλά χορταστικό κι όλο ενέργεια. Έχεις φάει ποτέ …

 


Κάστανα τηγανιά

 

IMG_6745

 

υλικά:
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
300 γρ. κάστανα (προβρασμένα)
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά μαργαρίνη (ή βούτυρο)
1 κύβος λαχανικών (ή κότας)

 

 


Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε νερό για 10΄, να μαλακώσει και να γλυκάνει. 

Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το σωτάρουμε 5΄ να πάρει λίγο χρώμα. 

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους και τις ρίχνουμε στη σωτέζα. 

Σωτάρουμε για 4΄-5΄ και ρίχνουμε τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, και τον κύβο. 

Ανακατεύουμε απαλά και τα σωτάρουμε όλα μαζί για άλλα 5΄. 

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 30΄-35΄).


SAM_2438SAM_2443SAM_2444

 


Ρίχνουμε και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη και αλατοπίπερο. 

Ξεκαπακώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να στεγνώσει λίγο, κουνώντας τη σωτέζα για να ανακατευτεί.

 


SAM_2446
IMG_6749

 


Σερβίρουμε αμέσως.


IMG_6750

IMG_6748 
IMG_6746 
IMG_6747







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου