Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Γλυκό με φράουλες …

… Σε παπαγαλάκι έχει μετατραπεί η κόρη μου τον τελευταίο καιρό. Όχι απ’ αυτά του χρηματιστήριου ούτε από τα άλλα τα διαπλεκόμενα. Αλλά σε ένα χαριτωμένο παπαγαλάκι που, κάθε φορά που γύριζα από λαϊκή ή σούπερ μάρκετ, επαναλάμβανε διαρκώς: Μαμά, φράουλες; Μαμά, φράουλες; Κόντευα να ξεχάσω πώς με λένε και ν’ αρχίσω να υπογράφω ως Μαμά-φράουλες.
Κάνε υπομονή, παιδί μου, της έλεγα η πτωχή γραία,
θα ζεστάνει ο καιρός, θα ψωνίσει κι ο φτωχός.
Καλά, δε μας λες και φτωχούς αλλά οι πρώτες φράουλες, εκτός από πανάκριβες ήταν και πανάνοστες. Σκληρές, άγλυκες, ξύλινες, είχαν μόνο τ’ όνομα και καμία χάρη.
Ενώ τώρα που περπατάει ο Απρίλης βρίσκεις και πιο μικρές, γινωμένες, ζουμερές κι αρωματικές. Τέτοιες αγόρασα και για να κλείσει το στόμα του το παπαγαλάκι μου. Θα το ταΐσω …


Γλυκό με φράουλες

 

ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΩΘΕΝ

 

υλικά:
250 γρ. μασκαρπόνε
250 γρ. ανθότυρο
700 γρ. φράουλες
150 γρ. ζάχαρη
4 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
1 κουταλιά λευκό κρασί

1 στρογγυλό παντεσπάνι (έτοιμο)

 

 

 

Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και και τις χωρίζουμε σε 3 μέρη. 

Πολτοποιούμε το 1/3 στο multi μαζί με 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. 

Κόβουμε το άλλο 1/3 σε κυβάκια και τις πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά από τη ζάχαρη.

 

 

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

 


Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και ζεσταίνουμε σε μπρίκι το κρασί.

Στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε στο ζεστό κρασί. 

Χτυπάμε το ανθότυρο ν’ αφρατέψει, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και τη ζελατίνη και χτυπάμε λίγο ακόμη ν’ αναμειχθούν.

 

 

ΤΥΡΙ

ΧΤΥΠΗΜΑ

ΚΡΕΜΑ

 


Ρίχνουμε στην κρέμα και τα κυβάκια φράουλας και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.




ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΕΤΟΙΜΗ ΚΡΕΜΑ

 


Στρώνουμε μια ταρτιέρα με μεμβράνη φαγητού, βάζουμε επάνω το παντεσπάνι και το καλύπτουμε με την κρέμα φράουλα.

 

 

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΤΑΡΤΙΕΡΑ

 


Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 

Το διακοσμούμε με τις υπόλοιπες φράουλες, κομμένες σε φέτες.



ΣΚΕΤΟ

ΕΠΑΝΩ

ΚΟΜΜΑΤΙ

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου