Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κρουασάν με φράουλες …

À Paris,
σαν ξυπνούν το πρωί
τρέχουν στη boulangerie
με το βήμα γοργό, νευρικό, ρυθμικό
– ταν ταν ταν-
για να φαν
βουτυράτα, απλά, τραγανά, γεμιστά
γαλλικά, αυθεντικά κρουασάάάν …



Κρουασάν με φράουλες



ΕΤΟΙΜΑ

ΜΟΝΑΧΙΚΟ

υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
8 φράουλες



Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. 

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε ένα μεγάλο δίσκο. 

Χωρίζουμε τον κύκλο σε 8 ίσα τρίγωνα, χαράζοντας με κοφτερό μαχαίρι.



ΚΥΚΛΟΣ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΤΡΙΓΩΝΑ




Με τα κομματάκια που περίσσεψαν φτιάχνουμε κι άλλα τρίγωνα ή κριτσίνια ή γλυκά σφολιατίνια. 

Βάζουμε στη βάση κάθε τριγώνου μισό κουταλάκι μαρμελάδα και λίγα κυβάκια φράουλας.



ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΓΕΜΙΣΜΑ

ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ




Κόβουμε το τρίγωνο και γυρίζουμε λίγο τις πλευρές ασφαλίζοντας τη γέμιση.

 Ξεκινάμε από τη βάση και ρολάρουμε χωρίς να πιέζουμε πολύ τη ζύμη και βρέχοντας τις άκρες με λίγο νερό, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.



ΤΥΛΙΓΜΑ

ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ




Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε 8 κρουασάν και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε πρώτα βουτυρώσει.



ΤΑΨΙ

ΣΤΟ ΤΑΨΙ 



Διαλύουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε λίγο ζεστό νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα κρουασάν. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

ΨΗΜΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

Τα τρώμε. Όλα.



ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΑ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

ΠΙΑΤΑΚΙ




Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



ΕΝΑ

ΑΝΩΘΕΝ

ΜΟΝΑΧΙΚΟ

ΕΝΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου