Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ρολό με ψητό κοτόπουλο και μπέικον …

… Πέθανε ο Κρέας πέθανε, ο τύρος έχει μια βδομάδα ζωή ακόμη και παρακαλούνται ο πράσσος και ο κρέμμυδος να προθερμαίνονται, διότι οσονούπω μπαίνουν στο παιχνίδι.
Πολύ μου αρέσει αυτό το παραδοσιακό στιχοπλόκι, λιτό, λακωνικό αλλά εξαιρετικά παραστατικό και ζωντανό. Δε χορταίνω να το ακούω κάθε Αποκριά και να το εφαρμόζω.
Διότι μετά λύπης αναγκάζομαι να επιβεβαιώσω ότι όντως σήμερα πέθανε ο κρέας.
Πέθανε πολύ; που ρώταγε κι ο Παπαγιαννόπουλος. Όχι, μια και το Πάσχα θα ξαναζωντανέψει. Προς το παρόν πάντως, εξέλιπεν. Γι’ αυτό και σήμερα θα φάμε φαγητό λαμπρόν, εντυπωσιακόν και νόστιμον – πλην προϊόν ανακύκλωσης. Που θα αξιοποιήσει το κρέας που περίσσεψε και θα καταναλωθεί αυθημερόν, προκειμένου να τηρηθεί το ρηθέν …



Ρολό με ψητό κοτόπουλο και μπέικον


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


υλικά:
400 γρ. ψημμένο κοτόπουλο
200 γρ. μπέικον σε λωρίδες
200 γρ. ανθότυρο ή cottage
2 αυγά
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
φασκόμηλο

προαιρετικά: 1 κρεμμύδι




Αν επιλέξουμε να βάλουμε κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές λάδι για 10΄, να μαλακώσει και να γλυκάνει.



Ξεψαχνίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το σωταρισμένο κρεμμύδι και τη γραβιέρα. Αλατίζουμε ελαφρά, πιπερώνουμε και αρωματίζουμε με το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΑΝΑΜΙΞΗ



Καλύπτουμε με το μπέικον τον πυθμένα και τα πλάγια μιας μικρής φόρμας για κέικ, φροντίζοντας οι λωρίδες να αλληλοεπικαλύπτονται και να μην αφήνουν κενά.



ΜΠΕΪΚΟΝ

ΠΛΑΓΙΑ



Αδειάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με κουτάλι. Γυρίζουμε τις λωρίδες μπέικον και καλύπτουμε, όσο φτάνουν, τη γέμιση.



ΓΕΜΙΣΗ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΚΑΛΥΨΗ



Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

ΨΗΜΜΕΝΟ



Αφήνουμε το ρολό να σταθεί για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.



ΕΤΟΙΜΟ

ΚΟΝΤΙΝΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ



Σερβίρουμε.



ΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΧΑΛΑΡΗ

ΦΛΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου