Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατένιο κέικ για βιαστικούς ...

… Busy day δε λες τίποτα, κυρα-Lucinda μου. Και day και night και week και month και να μην το πάω παραπέρα γιατί πικραίνομαι. Αλλά τι να τα λέμε τώρα, μήπως δεν τα ξέρουμε; Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, όλοι στον ίδιο μαραθώνιο τρέχουμε με την ανάσα κομμένη να τον βγάλουμε πέρα χωρίς να κλατάρουμε φειδιππίδια.
Γι’ αυτό το κέικ σου, αυτό το busy-day chocolate cake, ήρθε πάνω στην ώρα που δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο για πρωινό. Απλά υλικά, συνοπτικές διαδικασίες, ούτε μπωλ χρειάζεται, κατά πώς τα λες, στο ταψί αναμειγνύονται όλα κι όξω απ’ την πόρτα …


Σοκολατένιο κέικ για βιαστικούς



 

υλικά: 
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο σκόνη
1 κουτ. τσ. μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. τσ. αλάτι
1/4 κούπας και 2 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουταλιά λευκό ξύδι
2 βανίλιες
1 κούπα κρύο νερό

 

 




Στο ταψάκι που θα ψήσουμε το κέικ, ή σε μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. 

Τα αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ξύδι και το νερό. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.      

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄.










Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και, αν θέλουμε, το καλύπτουμε με ένα απλό λευκό γλάσο.















  













Για το γλάσο χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ένα σκαφάκι τυρί κρέμα, 2 κουταλιές μαργαρίνη soft, μια κούπα ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια. Απλώνουμε το γλάσο γενναιόδωρα πάνω στο κέικ.





 
 

 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου