Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τούρτα πειρατικό καράβι ...

… Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο, με κάτι ναύτες τρελλούς πειρατές …
Συγγνώμη, Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε, αλλά εδώ πίπτετε σε σφάλμα. Διότι το πειρατικό του κάπταιν-Τζώρτζη, που κομμάτι φάγαμε κι εμείς,  ήτανε σκαρί περιωπής, απ' την πρύμνη μέχρι και την πλώρη.
Κι αν υπήρχαν κάποιοι τρελλοί στην ιστορία δεν ήταν οι πειρατές, αλλά αι δύο αδερφαί, η υποφαινόμενη και -κυρίως- η μικρή τρελλή ξανθιά αδερφή της, η οποία αφού εσχεδίασε το σκαρί, το εναυπήγησε ιδιοχείρως, το εξόπλισε πλήρως, το επάνδρωσε και, τέλος, το καθείλκυσε πανηγυρικά μέσα στο γενικό ενθουσιασμό του πλήθους …


Τούρτα πειρατικό καράβι



 

υλικά:
3 κομμάτια παντεσπάνι (ορθογώνιο) 
κρέμα ζαχαροπλαστικής (βανίλια ή σοκολάτα) 
σιρόπι (από κομπόστα φρούτων) 

Για επάλειψη: πραλίνα φουντουκιού 

Για τη διακόσμηση: 
σοκολατένια πουράκια 
μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 
σοκολατένια νομίσματα 
σοκολατένια καραμελάκια (τύπου Maltesers)
 


Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς μια αυτοσχέδια κατασκευή, η οποία εξελίσσεται ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής, τα διαθέσιμα υλικά, το βλέποντας και κάνοντας και τον αυτοσχεδιασμό που δίνει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. 

Για το σκαρί του πειρατικού χρησιμοποιήσαμε έτοιμο παντεσπάνι από ζαχαροπλαστείο, λόγω του μεγάλου μεγέθους που απαιτούνταν. Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου, ουδείς όμως θα έλεγε όχι σε μια έξωθεν βοήθεια.  
Κάθε παντεσπάνι από τα 3 που χρειάστηκαν σιροπιάστηκε με ελαφρύ σιρόπι από κομπόστα φρούτων, πριν δεχθεί τη στρώση της κρέμας. 

Για τη γέμιση προτιμήσαμε κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, για να εξισορροπήσει το άκρως σοκολατένιο εξωτερικό της τούρτας. 

Τέλος, για την επάλειψη καταλήξαμε στην πραλίνα φουντουκιού και όχι στο γλάσο, γιατί η πραλίνα δε σκληραίνει όπως το γλάσο, ‘χτενίζεται’ με πηρούνι για να μιμηθούμε τις χαρακτηριστικές γραμμές του ξύλου και είναι πιο εύκολο να κολλήσουν επάνω της τα πουράκια και τα μπισκότα που ολοκληρώνουν την εικόνα και τον εξοπλισμό του καραβιού.
 
















 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου