Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αυγά caprese με πέστο και ντοματίνια ...

… Τον κάπρο τον ερυμάνθιο πολύ εμόχθησε ο Ηρακλέας μέχρι να τον φονεύσει και ορθώς η όλη δοκιμασία χαρακτηρίστηκε άθλος. Εγώ από την άλλη, ουδόλως εμόχθησα για να ετοιμάσω το καπρέζε το ιταλικόν. 
Άθλον, παρά ταύτα, αποτελεί η συνεχής και εντατική προσπάθειά μου να κάνω την κόρη μου να φάει αυγά. Μέχρι και τη Νύφη τό ’σκασε επιστράτευσα, μαζί με δυο ντουζίνες αυγά, μήπως μαζί με τη Julia ανακαλύψει κι εκείνη, επιτέλους, πώς της αρέσουν τα αυγά.
Καπρέζε, της αρέσαν. Και ο άθλος μου στέφθηκε με επιτυχία …


Αυγά caprese με πέστο και ντοματίνια






υλικά:
3 αυγά 
2 κουτ. γλυκού πέστο βασιλικού (έτοιμο) 
μισή μπάλα μοτσαρέλα 
8 ντοματίνια 

 



Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε τηγάνι ή μεγάλο σαγανάκι και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 3΄-4΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα καθίζουμε ανάμεσα στα ντοματίνια.
 Ρίχνουμε το πέστο και τη μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες ή κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν και να σφίξουν όσο μας αρέσουν.
 


 







Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια που του αναλογούν.

 
















 







2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ. Ωραίο, εύκολο, θρεπτικό και ιδιαίτερο, με ιταλικό αέρα και μια γκουρμέ πινελιά στα τηγανιτά αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή