Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σουβλάκια φέτας με σουσαμένια κρούστα …

… ΔΩΔΩΝΗ. Αυτήν ξέρουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε. Όχι την αρχαία για τους χρησμούς της, εσίγησε γαρ η δρυς η ιερά κι έμειναν οι κεραυνοί του Δία να μας έρχονται κατακούτελα, αλλά τη γαλακτοβιομηχανία για τα προϊόντα της. Μ’ αυτή μεγαλώσαμε και, σε ανταπόδοση, την κάναμε κι αυτή μεγάλη.
Άλλο γάλα δεν ήπιαμε, τα δικά της κουτιά μαζεύαμε ευλαβικά όταν έπαψε πια το γάλα να μπαίνει σε μπουκάλια, και φτιάχναμε τοίχους ολόκληρους εναλλάσοντας τα σκούρα μπλε και τα καφέ κουτιά -άγνωστο τότε το πράσινο ημιαποβουτυρωμένο- με τα καφέ να κυριαρχούν γιατί το γάλα κακάο της Δωδώνης ήταν και είναι αξεπέραστο.
Γάλα, γιαούρτι, γαλοτύρι, ανθότυρο, γραβιέρες, όλα εξαιρετικά. Κορυφαία όμως, το πετράδι του στέμματος, παραμένει η
φέτα. Σφραγισμένη με το ευρηματικό μονόγραμμα, σφράγισε και τις συνταγές στις οποίες συμμετέχει κι έγινε διάσημη ανά τον πλανήτη, αφού εξάγεται και φτάνει σχεδόν παντού.
Με καμμία άλλη φέτα, λοιπόν, δε θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τα …


Σουβλάκια φέτας με σουσαμένια κρούστα και λιαστή ντομάτα



ΠΙΑΤΟ



υλικά:
φέτα 
αλεύρι
1 ασπράδι
σουσάμι
λιαστές ντομάτες

προαιρετικά: φύλλα βασιλικού





Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια, ισομεγέθη κομμάτια.
Χτυπάμε το ασπράδι με πηρούνι και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Αλευρώνουμε κάθε κομμάτι φέτα, το περνάμε απ’ το ασπράδι κι ύστερα το κυλάμε στο σουσάμι.



ΦΕΤΑ 
ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ


Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά, γυρνώντας συχνά τα κομμάτια, μέχρι να κάνουν μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.


ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΓΥΡΙΣΜΑ 
ΤΡΑΓΑΝΑ

 

Περνάμε εναλλάξ σε καλαμάκι μπαμπού έναν κύβο φέτας κι ένα κομμάτι λιαστή ντομάτα.
Αν θέλουμε περισσότερο χρώμα, περνάμε και φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε αμέσως.



ΑΝΩΘΕΝ 
ΚΟΝΤΙΝΟ 

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου