Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μπανάνες καραμελωμένες στο γκριλ …

… Γκριλ ακούς τώρα εσύ, κι αρχίζεις να ονειρεύεσαι μπριζόλες, λουκάνικα και πανσέτες, διότι είσαι και ατάσθαλος. Κι αρχίζεις να ξερογλείφεσαι και να ετοιμάζεις τα δόντια σου για τραγανά, ξεροψημμένα κοψίδια που στάζουν λίπος, νοστιμιά και χοληστερίνη.
Μη γλείφεσαι, που θά ’λεγε και η Ψιψινέλ.
Για άλλο λόγο το ζέστανα το γκριλ. Και πριν αρχίσεις να γκριλιάζεις – να γκρινιάζεις εννοώ- περίμενε να δοκιμάσεις πρώτα. Τις καραμελωμένες στο γκριλ μπανάνες, καθισμένες πάνω σε αρωματισμένο τυρί, με δυο λογιώ ζάχαρες και τραγανή κρούστα …


Μπανάνες καραμελωμένες στο γκριλ


ΕΤΟΙΜΟ



υλικά:
1 κούπα ανθότυρο ή τυρί κρέμα
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη*
2 βανίλιες
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα χοντρό αλάτι
4 σφιχτές μπανάνες




* Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά
ζάχαρη αρωματισμένη με ρούμι και βανίλια, ή πορτοκάλι και τζίντζερ, λιγοστεύοντας κατά μια κουταλιά την ποσότητα της κρυσταλλικής ζάχαρης. 



Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Αρωματίζουμε το τυρί με το μοσχοκάρυδο και το δουλεύουμε με πηρούνι. Αναμειγνύουμε τα δυό είδη ζάχαρης και τη βανίλια σε μικρό μπωλ. 

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε διαγώνια σε ροδέλες, προσέχοντας να διατηρήσουμε στη θέση της κάθε ροδέλα. 

Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα μπωλάκια και μοιράζουμε σ’ αυτά το αρωματισμένο τυρί.



ΤΥΡΙ ΣΤΑ ΠΗΛΙΝΑ

ΤΥΡΙ 

ΜΠΑΝΑΝΑ



Ανοίγουμε κάθε μπανάνα σα βεντάλια πάνω στο τυρί σχηματίζοντας έναν κύκλο. Πιέζουμε ελαφρά τις ροδέλες μέσα στο τυρί. 

Χρησιμοποιώντας πινέλο βρέχουμε τις μπανάνες με λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές από το μείγμα της ζάχαρης. Πιέζουμε τη ζάχαρη με την ανάποδη του κουταλιού, για να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα.


ΒΕΝΤΑΛΙΑ

ΖΑΧΑΡΩΜΑ

ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ



Βάζουμε τα μπωλάκια σε ταψί και τα περνάμε από το γκριλ για 4΄-5΄, να μαλακώσουν οι μπανάνες και να καραμελώσει η ζάχαρη.
Σερβίρουμε αμέσως.


ΨΗΜΜΕΝΟ




Αν το τυρί δεν είναι και πολύ του γούστου μας, μπορούμε να καραμελώσουμε με τον ίδιο τρόπο μόνο τις μπανάνες (ή αχλάδια ή ανανά) και να τις σερβίρουμε με παγωτό, γιαούρτι, κρέμα ή σαντιγύ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου