Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σεμιφρέντο με γεύση τσιζκέικ …

… Μισές δουλειές. Γιατί τι άλλο είναι το semifredo; Αφού το λέει και μόνο του, είναι μισοπαγωμένο. Ούτε γλυκό-γλυκό ούτε παγωτό-παγωτό. Αναποφάσιστο κινείται στην ενδιάμεση ζώνη του λυκόφωτος.
Κι αφού πρόκειται για μισή δουλειά, μισή θα κάνω κι εγώ για να το φτιάξω. Γιατί η βασική του κρέμα είναι ημιέτοιμη, η κρέμα τσιζκέικ ΓΙΩΤΗΣ στο φακελάκι. Και όχι, δεν άρχισα την τοποθέτηση προϊόντων. Αλλά αφού η συνταγή είναι δική τους κι έγινε με βάση το προϊόν τους, θεωρώ προφανές και δίκαιο να το πω και να το αναγνωρίσω.
Άσε που πολλές φορές αυτά τα απλά κι έτοιμα είναι πιο νόστιμα, πιο οικονομικά και συχνά πιο τίμια από τα αγοραστά …


Σεμιφρέντο με γεύση τσιζκέικ και λευκή σοκολάτα


ΚΟΜΜΑΤΙΑ 



υλικά:
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα τσιζκέικ
500 ml άπαχο γάλα
μέλι ή σιρόπι καραμέλλα
κάντιτα ή καραμελωμένα αμύγδαλα
λευκή σοκολάτα

Για το σερβίρισμα:
τριμμένο μπισκότο
αμύγδαλα
σιρόπι





Αν χρησιμοποιήσουμε καραμελλωμένα αμύγδαλα, τα ετοιμάζουμε ως εξής: Ξασπρίζουμε 100 γρ. αμύγδαλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε τηγανάκι 80 γρ. ζάχαρη και, όταν αρχίσει να καραμελλώνει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελλώσουν κι αυτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για 5΄, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε αρωματικό μέλι, εσπεριδοειδών ή ακακίας, ή σιρόπι καραμέλλας.


ΧΤΥΠΗΜΑ

ΜΕΛΙ



Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με τα μισά αμύγδαλα ή με μια χούφτα ανάμεικτα κάντιτα.


ΚΑΝΤΙΤΑ 

ΚΑΝΤΙΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με σπάτουλα. Το αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 
ώρες τουλάχιστον, ή για όλο το βράδυ. 

Ξεφορμάρουμε το γλυκό, βουτώντας πρώτα τη φόρμα σε ζεστό νερό.


ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ



Περιχύνουμε το σεμιφρέντο με μέλι ή σιρόπι και το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα ή  φυστίκι Αιγίνης και τριμμένο μπισκότο.


ΜΕΛΙ ΕΠΑΝΩ


ΚΟΜΜΑΤΙ


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΕΤΟΙΜΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου