Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Χειροποίητες πιάστρες κουζίνας …


10-Piastres
 


… Πιάστρες τέτοιες δεν διαθέτω. Νομίσματα δηλαδή, όβολα, φράγκα, πώς να σου το πω αλλιώς. Δύσκολοι οι καιροί  και δεν πολυπερισσεύουν για δώρα, φρου-φρου κι αρώματα.
Είπα, λοιπόν, να καταφύγω στις άλλες πιάστρες, της κουζίνας. Που και χρήσιμες είναι, και όμορφες και πρακτικές και χειροποίητες και ό,τι πρέπει για δώρο μέρες που έρχονται …



Πιάστρες κουζίνας (πλεχτές)



ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ



Γίνονται πανεύκολα,ακόμη κι από αρχάριους στο πλέξιμο, γιατί η μόνη πλέξη που χρησιμοποιούμε είναι τα άρριχτα γαϊτανάκια. Δε χρειαζόμαστε καν ολόκληρα κουβάρια, αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα απομεινάρια μιας μπλούζας. 

Διαλέγουμε δύο χρώματα που να συνδυάζονται, ρίχνουμε 38 πόντους και συνεχίζουμε πλέκοντας άρριχτα γαϊτανάκια, και εναλλάσσοντας χρώμα και νήμα ανά δύο σειρές. Όταν φτάσουμε σε τέτοιο ύψος που το σχήμα της πιάστρας θα είναι τετράγωνο, κλείνουμε τους πόντους και φτιάχνουμε μια χρωματιστή γιρλάντα γύρω-γύρω, καταλήγοντας σε μια θηλίτσα για να κρεμιέται η πιάστρα.



ΑΠΛΕΣ

ΑΠΛΕΣ

ΚΟΝΤΙΝΟ




Μπορούμε να τις στολίσουμε ακόμη περισσότερο, με πλεχτά λουλουδάκια, που πλέκουμε ξεχωριστά και τα ράβουμε στην κάτω γωνία τους.



ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

ΑΝΩΘΕΝ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου