Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μαρμελάδα από κατεψυγμένα μούρα …

… Μπέρι μπέρι. Όχι η αφρικανική αρρώστια.
Ούτε χαμπέρι χαμπέρι. Αλλά τα άλλα μπέρι, τα χρωματιστά. Μπλούμπερι, μπλάκμπερι, ράσμπερι, στρώμπερι και δε συμμαζεύεται. Τουτέστιν, μούρα κάθε λογής. Βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλλα, σμέουρα – όλα τα βρίσκουμε πια παντού, κατεψυγμένα, νόστιμα, υγιεινά κι έτοιμα για χρήση. 
Ο Jamie Oliver ισχυρίζεται ότι μπορούν να γίνουν μια γρήγορη και πανεύκολη μαρμελάδα σε πολύ λίγο χρόνο.
Κι όπως πάντα, έχει δίκιο …


Μαρμελάδα από κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα



ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά:
750 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα φρούτα του δάσους
50 γρ. ζάχαρη (εδώ καστανή)
1 κουταλιά χυμός λεμονιού








Βάζουμε τα φρούτα, όπως είναι από την κατάψυξη σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. 



ΦΡΟΥΤΑ

ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ



Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 25΄-30΄, τα οποία είναι αρκετά για να δέσει η μαρμελάδα.



ΒΡΑΣΙΜΟ

ΔΕΜΕΝΗ



Επειδή η ποσότητα είναι μικρή και πιθανόν να καταναλωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε να διατηρήσουμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο, χωρίς να τη βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα για περισσότερο καιρό, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού 3΄ πριν την αποσύρουμε και, μόλις κρυώσει ελαφρά, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.



ΜΠΩΛ ΑΝΩΘΕΝ

 ΣΕ ΒΑΖΟ

ΕΤΟΙΜΑ




Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, χωρίς πρόσθετα αρωματικά και γλυκόζες με σχετικά έντονη την υπόξινη γεύση των κόκκινων μούρων, αυτή η μαρμελάδα ίσως “ξινίσει” τους συνηθισμένους σε πιο γλυκές μαρμελάδες. Μπορούν ν’ αυξήσουν κατά βούλησιν, λοιπόν, την ποσότητα της ζάχαρης, αρκεί –άποψη προσωπική και συμβουλή φιλική- να μην επιστρέψουν στην παλιά και εντελώς ξεπερασμένη συνταγή “όσο φρούτο τόσο ζάχαρη”.
Κι ακόμη, τώρα που οι φράουλες είναι παντού, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη μαρμελάδα και με μπόλικες φρέσκες φράουλες, που θα προσφέρουν γλύκα και φρεσκάδα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου