Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σούσι, το σερβίρισμα …

… Η πιο μεγάλη ώραείναι τώρα,
 η ώρα που θα κόψω τα ρολά,
και που θα δοκιμάσουμε το σούσι,
ελπίζοντας πως τό ’φτιαξα καλά …


Σούσι
(τεμαχισμός και σερβίρισμα)


ΔΙΣΚΟΣ ΚΟΝΤΙΝΟ



Για το σερβίρισμα:
μια παραλληλόγραμμη κεραμική πιατέλα (ή δίσκος)
τσόπ στικς
σάλτσα σόγιας, ουασάμπι, μίσο
σουσάμι, παπαρουνόσπορος





Για να τεμαχίσουμε τα ρολά χρειαζόμαστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, το οποίο θα πρέπει να ξεπλένουμε τακτικά από το άμυλο του ρυζιού που θα μένει επάνω του. 

Κόβουμε πρώτα κάθε ρολό στη μέση. Έπειτα κάθε ρολό που δημιουργήθηκε ξανά στη μέση και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ρολά στο επιθυμητό μέγεθος.



ΡΟΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

ΣΤΗ ΜΕΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΑ




Βάζουμε τα ρολά σε πιάτα, πιατέλες ή δίσκους σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που προτιμάμε.



ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΜΕ ΣΟΓΙΑ

ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

 


Εμείς τα ραντίσαμε ελαφρά με σάλτσα σόγιας και τα πασπαλίσαμε, κυρίως εκείνα με το ρύζι εξωτερικά, με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.




ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΜΕ ΡΥΖΙ

ΧΙΟΝΑΤΟ




どうぞお召し上がりください,
δηλαδή Dōzo omeshiagarikudasai,
δηλαδή ορμάτε παλληκάρια μου …
Ή, μήπως, σαμουράι μου;



ΔΙΣΚΟΣ ΑΝΩΘΕΝ

ΡΟΛΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου