Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πορτομπέλο γεμιστά με μπλε τυρί …

… Από τζάκι δεν είμαι. Ταπεινής καταγωγής, εκπάγλου καλλονής και τεραστίας μορφώσεως, μάλιστα, είμαι. Και μην ακούω σχόλια περί μετριοφροσύνης – όπως λέει και το όνομά της είναι για τους μέτριους, χρυσούς και μη.
Παρόλα αυτά έχω ένα τζάκι. Ξέρω ότι θα προτιμούσες να είχα και κότερο να πάμε μια βόλτα, αλλά δεν.
Έ
να τζάκι έχω κι αυτό χωρίς μάρμαρα και μεγαλεία. Δε μοιάζει με το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ούτε με το τζάκι του Μαξίμου, που ποζάρει καμαρωτό σε κάθε πρωθυπουργικό διάγγελμα.  
Είναι σεμνό και ταπεινό, μικρό, απλό και τούβλινο, σαν της Σταχτοπούτας, που δε λυπάσαι να το λερώσεις ψήνοντας λουκάνικα και μανιτάρια …


Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με μπλε τυρί



ΑΝΩΘΕΝ
 



υλικά:
4-5 μανιτάρια πορτομπέλο
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. μπλε τυρί
2-3 φέτες μπέικον ή άλλο αλλαντικό






Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ροδίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

 Τα μοιράζουμε στα μανιτάρια και  ρίχνουμε και το αλλαντικό, σε κομματάκια.



ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΕΜΙΣΜΑ



Τρίβουμε από πάνω με το χέρι το μπλε τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΨΗΜΜΕΝΑΕΤΟΙΜΑ 



Στην ανωτέρω φωτογραφία, τα μανιτάρια κάνουν καλή παρέα με το
ρολό σφολιάτας με σπανάκι και λουκάνικο και με ντομάτες ψητές με πέστο, χαλούμι και κρούστα μυρωδικών.


Και μια και μίλησα για τζάκι, αν έχουμε έτοιμα κάρβουνα, βάζουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό σχαροτήγανο, τα ψήνουμε στα κάρβουνα να μαλακώσουν λίγο, κι ύστερα τα γεμίζουμε και τα αποψήνουμε.



ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου