Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κέικ με αχλάδια και κρέμα καρύδας …

… Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν,
να την περνάω μέλι.
Μου φάγαν τα φράγκα οι φόροι κι ο ΕΝΦΙΑ,
δεν έχω για τα τέλη.

Πολύ δε θέλω να μου στρίψει η βίδα,
πριν στο τρελλόχαρτο μου βάλουν τη σφραγίδα,
απ’ τις μαϊμούδες θα βουτήξω μια καρύδα …



Κέικ με αχλάδια και κρέμα καρύδας



ΠΕΡΑΣΤΕ



υλικά:
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες αλεύρι
250 γρ. κρέμα καρύδας*
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. κανέλλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1/2 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
3 μεγάλα αχλάδια (περίπου 400-450 γρ.)






Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν και να φουσκώσουν καλά (περίπου 10΄). 

Ρίχνουμε το λάδι, τα μυρωδικά, το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το αλεύρι, εναλλάξ με την κρέμα καρύδας.

 Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και να κάνει πτυχώσεις.



ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΡΧΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΑΦΡΑΤΟ



Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κυβάκια. 

Τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. 

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.



ΑΧΛΑΔΙΑ
ΑΔΕΙΑΣΜΑ

 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για περίπου 50΄.

 Κάνουμε το τεστ του μαχαιριού (βυθίζουμε λοξά ένα μαχαίρι στο κέικ κι αν η λάμα του είναι στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο)  και πράττουμε αναλόγως.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ
ΨΗΜΜΕΝΟ

 

Ξεφουρνίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. 

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



 
ΕΤΟΙΜΟ
ΚΟΜΜΑΤΙ
ΚΟΜΜΕΝΟ ΠΛΑΪ  
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΝΤΙΝΟ






* Η κρέμα καρύδας
διάβασα ότι είναι όπως το γάλα καρύδας αλλά πιο πηχτή. Πριν όμως εξορμήσω προς άγραν καρύδας, θυμήθηκα ότι, για καλή μας τύχη, το γάλα καρύδας πάντα διαχωρίζεται μέσα στις κονσέρβες. Μόλις τις ανοίξουμε βλέπουμε πάνω-πάνω το στερεοποιημένο κομμάτι και από κάτω υπάρχει το υγρό. Κι αν σε άλλη περίπτωση θα το ομογενοποιούσαμε στο multi ή στο μίξερ για να γίνει ξανά γάλα, τώρα παίρνουμε προσεκτικά με το κουτάλι μόνο το πηχτό κρεμώδες κομμάτι.



ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου