Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από ποπ κορν …

Feed the birds.
… Καλά τώρα, μη φανταστείς ότι θα το πάρω και απολύτως τοις μετρητοίς και θα με δεις, σαν την κυρούλα στη Mary Poppins, με όλα τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος πάνω απ’ το κεφάλι μου.
Άσε που ουδόλως με ελκύει η πιθανότητα να ζήσω το Τίπι-Τίπι- καρδιοχτύπι της Χέντρεν κι ας είμαι όμορφη, ψηλή και ξανθιά. Δεν έχω γαμπρό το Μπαντέρας βέβαια αλλά αν το καλοσκεφτείς, ούτε η Τίπι τον έχει πια οπότε πατσίσαμε.


feed the birds mary poppins
hitcockbirds   


Μια και θυμήθηκα όμως εκείνες τις ωραιότατες ρετρό γιρλάντες από ποπ κορν για το χριστουγεννιάτικο δέντρο κι ανασκουμπώθηκα για να τις φτιάξω, αποφάσισα μετά τις γιορτές να τις κρεμάσω στα δέντρα της αυλής και να feed the birds.
Και θα μου μείνει και η tuppence. Ουαί, moi! Σπαγγοραμμένη, τσιγκούναρη, Σκουτσέζα …


Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από ποπ κορν


 
ΕΤΟΙΜΗ 


υλικά:
ποπ κορν
κλωστή, πετονιά ή οδοντικό νήμα

προαιρετικά: κράνμπερι, κόντιτα, χάντρες





Για τη γιρλάντα χρειαζόμαστε καταρχήν μια γερή κλωστή. Από τις τρεις συνηθέστερες εκδοχές, εγώ προτίμησα το οδοντικό νήμα γιατί είναι πιο γερό από μια απλή λεπτή κλωστή και πιο λεπτό από την πετονιά, που είναι  και δύσκολο να τρέχω να βρω τέτοιες ώρες. 

Όσο για το ποπ κορν, πρέπει να είναι αλάδωτο και ανάλατο, γι’ αυτό είναι καλύτερα να το φτιάξουμε μόνοι μας. Αν δεν έχουμε την κλασσική μηχανούλα, μπορούμε να το φτιάξουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα ή σωτέζα.



 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΗΧΑΝΗ



Αφήνουμε το ποπ κορν να κρυώσει καλά για να σκληρύνει. Περνάμε σε μια βελόνα το οδοντικό νήμα, χωρίς όμως να το κόψουμε, μέχρι να φτάσει η γιρλάντα μας στο επιθυμητό μήκος. 

Αρχίζουμε να περνάμε με προσοχή ένα ένα ποπ κορν στο νήμα –παπαδιές τα λέγαμε εμείς, μου τη δίνει αυτό το ποπ κορν. Μόλις τελειώσει η κλωστή, τραβάμε προσεκτικά κι άλλη και συνεχίζουμε για όσο μήκος θέλουμε. 

Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε περισσότερες γιρλάντες σε διαφορετικά μεγέθη, παρά μια τεράστια που θα κυκλώσει όλο το δέντρο.



ΠΕΡΑΣΜΑ
ΒΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΗΓΙΡΛΑΝΤΑ



Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα στις γιρλάντες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί με το ποπ κορν αποξηραμένα κράνμπερι, ανάμικτα κόντιτα ή χρωματιστές χάντρες.



ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
ΚΟΝΤΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ

ΦΛΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου