Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κολοκύθα γεμιστή …

… Ο μπαινάκης κι ο βγαινάκης, έτσι είμαστε σήμερα με την κόρη μου.
Συνήθως εκείνη είναι και μπαινάκης και βγαινάκης, επειδή ό,τι της λες κυλάει απ’ τ’ αυτιά της σαν τη βροχή στον τσίγκο.
Σήμερα όμως μοιράσαμε τους ρόλους. Εκείνη αδειάζει τις κολοκύθες κι εγώ τις γεμίζω. Γιατί εκείνη θέλει να παίξει. Ενώ εγώ θέλω να φάω …


Κολοκύθα γεμιστή


ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
1 μέτρια κόκκινη κολοκύθα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
100 γρ. κίτρινα τυριά (ημίσκληρο, έμμενταλ, γραβιέρα)
2 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες μπέικον
θυμάρι, σχοινόπρασο ή φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο





Πλένουμε καλά την κολοκύθα και αφαιρούμε το πάνω μέρος της, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι. 

Βγάζουμε μ’ ένα κουτάλι τους σπόρους και τις ίνες που τους συγκρατούν και αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της κολοκύθας.



Η ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑΤΟ ΚΕΝΟ



Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι ή στα μικροκύματα και το κόβουμε σε κομμάτια. 

Αναμειγνύουμε το ψωμί κομμένο σε κύβους, τα τυριά χοντροτριμμένα, το μπέικον, το σκόρδο, το σχοινόπρασο και το θυμάρι.



ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙΗ ΓΕΜΙΣΗ 



Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε με το μείγμα την κολοκύθα. 

Αρωματίζουμε την κρέμα γάλακτος με το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τη γέμιση στην κολοκύθα.



ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ
ΓΕΜΙΣΜΑΗ ΣΩΣ



Καπακώνουμε την κολοκύθα με το καπάκι της.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. 



ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΖΟΥΜΕΡΗ



Αν χρειαστεί, στο τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι για να ροδίσει η γέμιση.



ΕΤΟΙΜΗ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ




Σερβίρουμε την κολοκύθα ολόκληρη και κόβουμε τριγωνικά κομμάτια. 

Αν η κολοκύθα μας είναι φρέσκια, τρώγεται ευχάριστα και με τη φλούδα.



ΑΝΩΘΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου