Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Βελουτέ σούπα με μπρόκολο και ανθότυρο …

… Πού πας ρε Καραμήτρο; ΄Έχεις 25 σουπίτσες στο μπλογκάκι σου και περνιέσαι και για μαγείρισσα;  Δε λέω, είναι κατά τι περισσότερες από το τρίδυμο κοτόσουπα-ψαρόσουπα-βραστό που έχει στοιχειώσει την οικιακή ελληνική κουζίνα, αλλά έχεις πολλά μπωλ να φας ακόμη. ΄Όχι για να φτάσεις, ούτε καν για να πλησιάσεις, αλλά για να δεις έστω στο βάθος και με το κανοκυάλι την ποικιλία που προσφέρει ένα οποιοδήποτε τούρκικο τσορμπατζίδικο.
Και για να μη νομίζεις ότι υπερβάλλω ιδού και μία τυχαία απόδειξις: το εστιατόριο Çiya Kebap, που όπως λέει και τ’ όνομά του είναι κυρίως κεμπαπτζίδικο, είχε στο μενού του δεκάδες 
Çorbalar. Για το χατήρι σου έκατσα και τις μέτρησα.
318 θαρρώ πως ήταν και γονάτισα να τις μετράω, όπως ο σερ Ουίλιαμ Καραμπούμπα.


sir karabouba


Πού να τις μαγείρευα κιόλας.
Τώρα που ήρθαν τα πρώτα ψυχρά βραδάκια λοιπόν και βγήκαν και τα πρώτα τρυφερά μπρόκολα, θα εμπλουτίσω το βιογραφικό και το book μου με μια ακόμη …

ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΟΥΠΙΤΘΑ




Μπρόκολο σούπα βελουτέ με ανθότυρο



ΣΕΡΒΙΣ



υλικά:
τα μπουκετάκια από 1 μέτριο μπρόκολο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
100 γρ. ανθότυρο
ζωμός κότας







Σε 3 κουταλιές λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. 

Ρίχνουμε το σκόρδο σε φετάκια και το μπρόκολο, και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄.

 Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα λαχανικά, καπακώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.



ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΑΡΧΗ
ΜΕ ΖΩΜΟ



Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα. 

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βράζουμε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που προτιμάμε.



ΓΑΛΑ
ΔΕΣΙΜΟ 



Προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο με το χέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να πάρει 2-3 βράσεις.

Την πολτοποιούμε ελαφρά με το ραβδομπλέντερ.



ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ




Σερβίρουμε τη σούπα συνοδεύοντάς την με αλμυρά κριτσινάκια.




ΕΤΟΙΜΟ
ΜΑΜ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου