Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Μελιτζανοκεφτέδες Καλαβρίας …

… Revisited. ΄Έτσι δεν το λέτε εσείς οι μοντέρνοι; Εμείς το λέγαμε ριμέικ και συνεννοούμασταν.
Απ’ τις ταινίες το μάθαμε – η Σάντα Τσικίτα έγινε Ο παράς κι ο φουκαράς, ο Δελησταύρου και υιός το γύρισε στο επικλητικό Υιέ μου υιέ μου, η Δεσποινίς ετών 39 έγινε Ο Ρωμιός πού ’χει φιλότιμο κι ευτυχώς αλάφρωσε το φινάλε –εκείνο το άχου άχου τα μικρούλια του Λογοθετίδη μες την καρδιά με κόβει κάθε φορά που το βλέπω.
Μετά πέρασε στη μουσική με κάθε λογής διασκευές, επανεκτελέσεις ή και εκτελέσεις εν ψυχρώ. Γιατί να μην επεκταθεί και στη μαγειρική;
Συνταγές που έγιναν παλιότερα κι ίσως αδικήθηκαν από την κάπως πρωτόγονη παρουσίασή τους, επανέρχονται δόξη και τιμή να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στο στερέωμα του ταπεινού μου blog ...


Μελιτζανοκεφτέδες Καλαβρίας


ΠΙΑΤΟ


υλικά: 
3-4 μελιτζάνες
1 αυγό
τριμμένη γραβιέρα
ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
μαϊντανός







Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε βγάζοντας και αφήνοντας εναλλάξ μια λωρίδα φλούδας. 

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνουμε να στραγγίξουν αφού τις στύψουμε ελαφρά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΒΡΑΣΙΜΟ
ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ
ΨΙΛΟΚΟΨΙΜΟ



Προσθέτουμε το αυγό, όσο τυρί θέλουμε, το μαϊντανό και τα ψίχουλα.

 Ρίχνουμε πιπέρι και ζυμώνουμε προσθέτοντας αν χρειαστεί κι άλλα ψίχουλα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται.



ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΩΜΕΝΗ



Φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε, μέχρι να ροδίσουν.



ΠΛΑΣΙΜΟ
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ



Αφήνουμε τους κεφτέδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε.



ΑΝΑΠΑΥΣΗ

ΕΤΟΙΜΟΙ
ΚΟΝΤΙΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου