Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χυλοπίτες με αγκινάρες, φέτα και ελιές …

… Είμαστε παιδιά του ήλιου. Τη ζεστασιά του την έχουμε μέσα μας. Απ' όσο τα κορμιά μας μπορούν να θυμηθούν, ο ήλιος πάντα υπήρχε, ζέσταινε τη βρεφική μας επιδερμίδα. Κι εμείς δε χορταίνουμε να τον τρώμε, να τον ξεκοκαλίζουμε, βρίσκεται εκεί, μέσα στα φρούτα που τρώμε. Στα ροδάκινα. Στις ελιές. Στα πορτοκάλια. Είναι το άρωμά του. Κατεβαίνει στο λαιμό μας με το λάδι που πίνουμε. Είναι μέσα μας. Είμαστε οι ηλιοφάγοι.

     Λοράν Γκοντέ – Κάτω από τον ήλιο του Νότου


Εκεί βλάστησαν και μάζεψαν ήλιο και νοστιμιά τούτες οι αγκινάρες …



ΗΛΙΟΣ
       ΒΑΖΟ




Χυλοπίτες με αγκινάρες, φέτα και ελιές



ΦΛΟΥ



υλικά:
250 γρ. χυλοπίτες
1 φλυτζάνι αγκινάρες μαριναρισμένες σε λάδι
3 πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
60 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
6 μεγάλες ελιές
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

προαιρετικά:
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός




Βράζουμε τις χυλοπίτες 1΄  λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

 Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μικρό τηγάνι 4 κουταλιές από το λάδι και το ζουμί από τις αγκινάρες.

Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα κουκουνάρια αν τα χρησιμοποιήσουμε, και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους. 

Τα σωτάρουμε για 5΄ και προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές.



ΑΡΧΗ
      ΜΕΣΗ



Τα σιγομαγειρεύουμε όλα μαζί για 4΄-5΄, σουρώνουμε τις χυλοπίτες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε απαλά.



ΣΑΛΤΣΑ
 

ΑΝΑΜΙΞΗ 



Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα, χοντροτριμμένη με το χέρι.

Σερβίρουμε.



ΦΕΤΑ
 


 ΠΙΑΤΟ




Αν περισσέψει φαγητό, τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο, σαν σαλάτα, την επόμενη μέρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου