Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κέικ με φρούτα του δάσους …

… Γιατί ναδίρ; Και γιατί όχι ζενίθ; Πού να ξέρω – κι εγώ απλός υπάλληλος είμαι, καλύτερα ρωτήστε στο περίπτερο για περισσότερες πληροφορίες. Εγώ τη φωτογραφία είδα και το λιμπίστηκα το κέικ, έτσι μελαμψό, γεμιστό και δίχρωμο που ήταν. Torta nadir λεγόταν, αλλά και Βρασίδας να λεγόταν εγώ πάλι θα τό ’φτιαχνα …



Κέικ γεμιστό με φρούτα του δάσους
Torta Nadir



ΚΟΝΤΙΝΟ
  



υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μαργαρίνη, λυωμένη και χλιαρή
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει
ή αλεύρι με 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. καβουρντισμένα αμύγδαλα*
2 αυγά
1-2 κουταλιές γάλα
2 βανίλιες
250 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)

Για διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα φιλέ





Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο multi και τα βάζουμε σε μπωλ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. 

Ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.



ΥΛΙΚΑ ΑΡΧΗ
   
    ΖΥΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ή στρώνουμε με λαδόκολλα, ένα ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και αδειάζουμε τη μισή ζύμη. 

Σκορπίζουμε από πάνω τα φρούτα του δάσους και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.



ΜΙΣΗ ΖΥΜΗ

ΦΡΟΥΤΑ

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΥΜΗ  



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 1 ώρα. 

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε. 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή/και αμύγδαλα φιλέ.



 
ΜΕ ΑΧΝΗ


ΚΟΜΜΕΝΟ


 ΚΟΜΜΑΤΙ





*Αν θέλουμε το κέικ λευκό χρησιμοποιούμε ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Εμείς προτιμάμε το χρώμα αλλά και τη γεύση των αναποφλοίωτων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου