Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στρούντελ με μήλα και χαλβά …

Όσο χαλβά κι αν έφαγες την Καθαρά Δευτέρα και πάλι περισσεύει. Το έθιμο τα απαιτεί και η περίστασις επίσης, αλλά μήτε εγώ μήτε η δυχατέρα μας τον τρώμε το χαλβά. Κι εσύ καλό είναι να τον περιορίσεις λιγουλάκι γιατί ο χαλβάς δεν κάνει μόνο καλό, σε κάνει και χοντρό.
Κι αν τον τύλιξα σε σφολιάτα με μήλα και κανέλλα και επιβάρυνα έτι περαιτέρω το σταθερά νηστίσιμο σύνολο, δεν το έκανα για σένα. Αμάρτησα για το παιδί μου, μπας και δεήσει να τον δοκιμάσει τουλάχιστον …


Στρούντελ με μήλα και χαλβά



ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΦΕΤΕΣ



υλικά:
150 γρ. χαλβάς (εδώ με κακάο)
4 μήλα
μια χούφτα καρύδια (προαιρετικά)
1 φύλλο σφολιάτα (χωρίς βούτυρο)
κανέλλα
καστανή ζάχαρη

ζάχαρη άχνη





Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. 

Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύουμε με τα μήλα. 

Αρωματίζουμε με την κανέλλα και προσθέτουμε τα καρύδια. 

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε τη γέμιση.



ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΒΑ
      ΣΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΛΑΪ



Βρέχουμε τις άκρες με νερό και διπλώνουμε το φύλλο, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. 

Χαράζουμε με μαχαίρι την επιφάνεια του ρολού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου. 

Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



ΧΑΡΑΚΙΕΣ


 ΚΟΝΤΙΝΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου