Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κινέζικη σούπα με καλαμπόκι …

… Η κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;
Ποτέ, ποτέ κανένα στόμα δεν τό ’βρε και δεν τό ’πε ακόόμα.
Πάντως η εμπνευσμένη κινέζικη σούπα που ακολουθεί περιέχει όχι μόνο την κότα και το αυγό, αλλά και το καλαμπόκι που θά ’τρωγε  η κότα …



Κινέζικη σούπα με καλαμπόκι
Chinese corn soup




υλικά:
4 κούπες ζωμός κότας
1 κούπα καλαμπόκι από κονσέρβα
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 αυγό





Βάζουμε το ζωμό να βράσει. 

Περνάμε το καλαμπόκι με λίγο από το υγρό της κονσέρβας από το multi, ίσα να σπάσουν οι κόκκοι του χωρίς να πολτοποιηθεί. 

Ρίχνουμε το καλαμπόκι στο ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 5΄. 

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και βράζουμε για άλλα 5΄ ανακατεύοντας τακτικά.

Χτυπάμε το αυγό με πηρούνι, το ρίχνουμε στη σούπα που βράζει και ταυτόχρονα κάνουμε κύκλους με το πηρούνι μέσα στη σούπα ώστε να δημιουργηθούν κλωστές καθώς ψήνεται το αυγό.



ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΒΡΑΣΙΜΟ
   
 ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ    ΚΛΩΣΤΕΣ



Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε τη σούπα να πάρει 2-3 βράσεις.

Σερβίρουμε.



ΜΠΩΛ
      ΜΑΜ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου