Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανίτες πατάτας με καλαμπόκι …

… Δε θέλει κόπο και το καλύτερο είναι ότι δε θέλει ούτε τρόπο.
Γιατί πόσοι τρόποι υπάρχουν για να τρίψεις την πατάτα στον τρίφτη, να την ανακατέψεις με καλαμπόκι και τυρί και να φτιάξεις τραγανές, χρυσαφένιες τηγανίτες;
Έ
νας μόνον, ο εξής …


Τηγανίτες πατάτας με καλαμπόκι


ΦΛΟΥ
 


υλικά:
300 γρ. πατάτες
100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο (από κονσέρβα)
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί




Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. 

Ρίχνουμε το καλαμπόκι και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και  ανακατεύουμε καλά. 

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, πιέζοντας τες ελαφρά με το κουτάλι για να ανοίξουν.


ΛΑΧΑΝΙΚΑ
     ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ



Τηγανίζουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά και βγάζουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. 

Σερβίρουμε αμέσως.



ΓΥΡΙΣΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
     ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΩΘΕΝ  


Οι τηγανίτες διάλεξαν για το ντεμπούτο τους να συνοδευτούν από τα
γεμιστά λουκάνικα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου