Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πένες με κολοκύθα, μπέικον και μυρωδικά …

... Ααααχ, 'φχαριστώ, κύριε μαέστρο, που έλεγε κι ο Καραγκιόζης.
 Ή μάλλον για να με καταλάβεις, grazie mille, κύριε συνάδελφε. Τώρα θα μου πεις από πού κι ως πού συνάδελφος εγώ με τους σεφ της Barilla. Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες, θα απαντήσω με πάσα ειλικρίνεια. 
Προς το παρόν και πάλι 'φχαριστώ κύριε μαέστρο, γιατί μου έδωσες μια ακόμα λύση για την κολοκύθα που έχει τον ατελείωτο φέτος.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι σεφ της Barilla φτιάχνουν και παρουσιάζουν ένα πλήρες μενού βασισμένο αποκλειστικά στην κολοκύθα. Κι η εξαιρετική φετινή πρότασή τους μεταμορφώνει μαγικά και με ελάχιστα υλικά την ταπεινή κολοκύθα από άμαξα σε Λαμποργκίνι …



Πένες με κολοκύθα, μπέικον και μυρωδικά




υλικά:
300 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
100 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια ή μικρές λωρίδες
μισό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός, δεντρολίβανο
250 γρ. πένες (προτιμούμε ολικής άλεσης)





Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια, βράζουμε τη μισή σε λίγο αλατισμένο νερό μαζί με το κρεμμύδι και την πολτοποιούμε.

Σε 2 κουταλιές λάδι ροδίζουμε το μπέικον. 

Το βγάζουμε και σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι την υπόλοιπη κολοκύθα.

 Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα. 

Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ρίχνουμε λίγο από το νερό τους στο τηγάνι με την κολοκύθα για να μαλακώσει.

 Ρίχνουμε στο τηγάνι το μπέικον και τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε απαλά.



ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
     ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ



Στραγγίζουμε τις πένες, τις προσθέτουμε στη σάλτσα και α
νακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι.

Σερβίρουμε αμέσως με τυρί ή/και με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο. 
 


     ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ


ΠΛΑΪ


ΦΛΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου