Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ανθότυρο …

... Τα άνθη του κακού, λες. Τι σε φταίνε τώρα τα καημένα τα αθώα τα λουλουδάκια και παριστάνεις το Μπωντλαίρ; Τι φταίνε αυτά αν εγώ, ποντικός που σέρνει κολοκυθολούλουδα, ξεμυαλίζομαι και τ’ αγοράζω;
Γεμιστά με ανθότυρο θα τα κάνω, αλλά δε θα τα περάσω από κουρκούτι και τηγάνι. Στο φούρνο θα τα βάλω. Πιο ελαφριά αυτά και πιο ξεκούραστη εγώ …



Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ανθότυρο



ΠΙΑΤΟ



υλικά:
1 μάτσο κολοκυθολούλουδα
350 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
μαϊντανός ή βασιλικός





Δουλεύουμε με πηρούνι το ανθότυρο να μαλακώσει και το ανακατεύουμε με τα αυγά, τη γραβιέρα και το μαϊντανό / βασιλικό. 

Αλατοπιπερώνουμε. 

Πλένουμε ελαφρά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον ύπερο από το εσωτερικό τους. 

Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε το λουλούδι, στρίβοντας απαλά τις άκρες του. 

Βάζουμε τα λουλούδια σε λαδωμένο σκεύος, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. 

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου. 

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 5΄ ακόμη.



ΨΗΜΜΕΝΑ ΑΝΩΘΕΝ
     
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Αν προτιμάμε τα λουλούδια τηγανητά, τα περνάμε από κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. 
Τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου