Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σουβλάκια μανιταριών …

... Θα σφάξω ρέγγα. Έτσι δεν έλεγε η παλιά εξυπναδίτσα που έφερνε εξασφαλισμένα μισόγελα τόσο σ’ αυτόν που την έλεγε - και κρυφοκαμάρωνε για το πνευματώδες της ατάκας του χασκογελώντας κάτω απ’ τα μουστάκια του, όσο και στον αποδέκτη της;
Τό ’λεγε και στο Μπακαλόγατο ο μεγαλομπακάλης, ο ήσυχος σαν τη λιμνοθάλασσα του Μεσογγολίου, ο κυρ-Παντελής ντε, που ήθελε να πάρει μπουμπούκι κι όχι πατσά νυκτός και μην κοιτάς που φαίνεται μεγάλος, είναι που είναι χοντροκόκκαλος. Xοντροκόκκαλος αυτός κι εύσωμος ο Οβελίξ.
Τι σου τα λέω τώρα όλα αυτά; Είναι που τα θυμήθηκα όταν ετοίμαζα τις μικρές μου σούβλες, όχι για σουβλάκια, κεμπάπ και κοντοσούβλια, αλλά για να σουβλίσω μανιτάρια …


Σουβλάκια μανιταριών




ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ 2



υλικά:
250 γρ. μέτρια μανιτάρια
150 γρ. τυρί (κατσικίσιο/φέτα/ανθότυρο)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
τοματίνια
μαϊντανός, ρίγανη




Δουλεύουμε μαζί στο multi το τυρί, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μυρωδικά. 

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι. 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το ποδαράκι τους. 

Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σ’ ένα μανιτάρι και το περνάμε στη σούβλα. 

Γεμίζουμε ένα ακόμη και το περνάμε κι αυτό στη σούβλα, αντικριστά στο πρώτο.



ΕΝΑΡΞΗ
      ΕΝΩΣΗ



Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα σουβλάκια βάζοντας αν θέλουμε ανάμεσα στα μανιτάρια κι από ένα τοματίνι.



ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΠΛΟ
     ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, είτε στο γκριλ είτε στον αέρα για 10΄ περίπου. 

Γυρνάμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε για άλλα 10΄.



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΕΤΟΙΜΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου