Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κιμάς με λαχανικά στον ταβά …

…  Τι μα και ξεμά, εσύ θα τρως μόνο κιμά; Κάθε φορά που ρωτάω τι κρεατικό να σου φτιάξω, ακολουθούμε σχεδόν ευλαβικά το ίδιο τυπικό. 
- Να κάνω χοιρινή τηγανιά; Όχι, μωρέ μαμά. 
- Καμιά μπριζόλα μοσχαρίσια; Δε θέλω, μωρέ μαμά. 
- Κοτόπουλο στο φούρνο; Πανέ; Με χυλοπίτες; Σούπα; Πίτα; 
Όχι πάλι κοτόπουλο, μωρέ μαμά.
Και τι στο καλό να φτιάξω, που πρέπει να τρως και λίγο κρέας, που είσαι στην ανάπτυξη, μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα … Κιμά, να κάνεις μαμά. Πάλι κιμά, παιδάκι μου;
Πάλι στον κιμά καταλήξαμε. Αλλά δε θα σου περάσει, τουλάχιστον όχι ολοκληρωτικά. Δεν θα τον κάνω με μακαρόνια, ούτε παστίτσιο, ούτε κεφτέδες, ούτε μπιφτέκια. Θα κάνω μια τούρκικη παλιοτική συνταγή από το Gaziantep, που θ’ αρέσει και στο μπαμπά.
Α μα πια …



Κιμάς με λαχανικά στον ταβά
Sacma Tavasi





υλικά:
450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μικρές μελιτζάνες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κυβάκια ή 4 κουταλιές κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κούπα ζεστό νερό
2-3 ντομάτες σε ροδέλες





Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους, τις αφήνουμε για 20΄ σε κρύο νερό και μετά τις στραγγίζουμε και τις στύβουμε ελαφρά. 

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με τον κιμά, μέχρι ο κιμάς ν’ αλλάξει χρώμα. 
Μια και θα ψηθεί και στο φούρνο, φροντίζουμε να μη στεγνώσουμε τον κιμά αλλά να κρατήσει τα υγρά του. 
Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά. 

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε.



ΚΙΜΑΣ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΛΑΧΑΝΙΚΑ 



Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. 

Περιχύνουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε το νερό και αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας.



ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
        ΩΜΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ




Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 1 ώρα περίπου. 

Στα μισά ελέγχουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σερβίρουμε.



ΨΗΜΜΕΝΟ



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου