Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μυδοπίλαφο …

… Είχα πάει τσάρκα στη Θεσσαλονίκη και ως συνήθως γύρισα φορτωμένη σα μουλάρι. Όχι όμως με τερκενλίδικα τσουρέκια, ελενίδεια τρίγωνα και χατζηφωτινά τυλιχτά. Δεν πήγα προσκυνητής στα ζαχαροπλαστεία, δε γύρισα χατζής.
Στη Μοδιάνο και το Καπάνι τριγυρίζω εγώ και φορτώνομαι με λαχανικά, πρασινάδες, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά.
Κι όταν θέλω να φέρω λίγη Θεσσαλονίκη στο σπίτι μας, πάντα ετοιμάζω ένα …



Μυδοπίλαφο





υλικά:
500 γρ. μύδια ψίχα
1 κούπα ρύζι (για πιλάφι ή καρολίνα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα στον τρίφτη
μισό ποτηράκι άσπρο κρασί
μαϊντανός ή άνηθος





Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσει. 

Ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. 

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί. 

Προσθέτουμε τη ντομάτα και ελάχιστο νερό.



ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το σκεύος μέχρι να μισομαλακώσει το ρύζι. 

Στην πραγματικότητα θέλουμε το ρύζι να μαγειρευτεί σχεδόν στον ατμό, με ελάχιστο νερό και τα υγρά της ντομάτας.



ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΥΔΙΑ



Ρίχνουμε και τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει με τα υγρά που θα βγάλουν τα μύδια, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Σερβίρουμε με μαϊντανό ή άνηθο.




107_9141


ΕΤΟΙΜΟ ΠΙΑΤΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου