Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Tris με πιπεριές, ελιές και ψωμί με μυρωδικά ...

…  Τρεις κι ο κούκος ήξερα. Τρεις και το λουρί της μάνας επίσης – αν και δεν είμαι σίγουρη ότι έχω καταλάβει ακόμη και τώρα τι ακριβώς σημαίνει. Κι ήξερα ασφαλώς το τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
Κι από ξενόγλωσσα, για να δεις ότι ο μόνος  μορφωμένος και λογιστικά καταρτισμένος είμ’ εγώ, ήξερα το two is company three’s a crowd και το there were three of us in this marriage, της δόλιας της Νταϊάνα.
Φαγητό όμως με τ’ όνομα τρις, έστω και ξενικό, δεν είχα ματακούσει. Να λοιπόν που υπάρχει, είναι ιταλικό και γίνεται με πολύχρωμες πιπεριές, ελιές και ψωμί αρωματισμένο με μυρωδικά.
Μόνο που στο σπίτι μας δεν θα το φάμε τρεις, ούτε δύο, αλλά ο γνωστός και μη εξαιρετέος εις …



Tris με πιπεριές, ελιές και ψωμί με μυρωδικά
Tris de peperoni con cipolla, olive e pano aromatico



ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
   



υλικά:
250 γρ. ξερά κρεμμύδια
200 γρ. πράσινες πιπεριές
200 γρ. κόκκινες πιπεριές
200 γρ. κίτρινες πιπεριές
120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
20 γρ. ελιές Καλαμών
τριμμένη γραβιέρα
ρίγανη / δεντρολίβανο / φασκόμηλο / θυμάρι






Για το φαγητό χρησιμοποιούμε πιπεριές κέρατο σε ό,τι χρώμα τις βρούμε. 

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι και μια σταλίτσα βούτυρο.




ΠΙΠΕΡΙΕΣ
       ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΩΤΕ



Ρίχνουμε και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες ή λωρίδες.

Ανακατεύουμε και τις σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν τραγανές.



ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
       ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ



Ρίχνουμε τις ελιές σε κομμάτια και μαγειρεύουμε μαζί για 4΄-5΄. 

Κόβουμε το ψωμί σε λωρίδες και το περνάμε από τηγάνι με 4 κουταλιές λάδι και τα μυρωδικά που μας αρέσουν μέχρι να ροδίσει. 

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στις πιπεριές μαζί με 2 κουταλιές γραβιέρα.



ΨΩΜΙ
      ΑΝΑΜΙΞΗ



Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε τις πιπεριές γαρνιρισμένες με το υπόλοιπο ψωμί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου