Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ρολάκια γλώσσας γεμιστά με ελιά και κάππαρη …

… Μάνα είναι μόνο μία. Αυτό ακόμη κι ένας ακαδημαϊκός θα το καταλάβαινε, που λέει κι ο Τσιφόρος. Λούσε με, χτενίσε με, ξέρω ποιος με γέννησε.
Απλό, προφανές κι αναμφισβήτητο - και δε θα μπούμε τώρα σε αναλύσεις για μητρικά φίλτρα, Μήδειες, μαμάδες της καρδιάς, μαμάδες της αγκαλιάς και όλα τα συναφή.
Εγώ αλλού θέλω να καταλήξω. Στις ευτυχισμένες εκείνες περιπτώσεις που κάποιος δέχεται απλόχερα δοσμένη αγάπη, φροντίδα, στήριξη και κατανόηση κι έχει ένα δέσιμο που δε χρειάστηκε ομφάλιο λώρο για να ενώσει τις δυο πλευρές.
Γι’ αυτό σου λέω. Μάνα είναι μόνο μία. 

Αλλά καμμιά φορά μπορεί να είναι και ντία. Και –όχι- δε μπέρδεψα τη γλώσσα μου …



Ρολάκια γλώσσας γεμιστά με ελιά και κάππαρη




υλικά:
30 γρ. πάστα ελιάς
10 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
5 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος, μαντζουράνα) 
6 φιλέτα γλώσσας
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά


προαιρετικά: 
λίγες σταγόνες ταμπάσκο και λεμόνι





Ψιλοκόβουμε την κάππαρη και την ανακατεύουμε με την πάστα ελιάς και τα μυρωδικά. 

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας, τα χωρίζουμε στη μέση αν είναι μεγάλα, και τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να φαρδύνουν. 

Βάζουμε στη μία άκρη λίγο από το μείγμα.



ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
        ΤΥΛΙΓΜΑ ΑΡΧΗ



Τυλίγουμε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. 

Αν χρησιμοποιήσουμε ταμπάσκο και λεμόνι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες πριν τυλίξουμε τα ρολά.



ΤΥΛΙΓΜΑ ΜΕΣΗ
        ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Περνάμε τα ρολά απ’ τη φρυγανιά, ύστερα απ’ το αυγό και ξανά απ’ τη φρυγανιά. 

Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.



ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΑ
     ΑΥΓΟ     ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 220 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου.



ΜΕ ΛΑΔΙ
       ΨΗΜΜΕΝΑ    


ΠΙΑΤΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου