Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ρολά κολοκυθιού με μπέικον και μοτσαρέλα - Ρολά γαλοπούλας γεμιστά με τυρί και πιπεριά ...

… Are you ready to rock? Ου μην αλλά και roll ? Έτοιμη να ρολάρουμε, πιτσιρίκα; Εσύ αναλαμβάνεις τα κολοκυθάκια κι εγώ μπέικον και μοτσαρέλα …



Ρολά κολοκυθιού με μπέικον και μοτσαρέλα



ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
2 μέτρια κολοκυθάκια
1-2 μπάλες μοτσαρέλα
6 φέτες καπνιστό μπέικον (ή προσιούτο)
2 σφιχτές ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικός






Πλένουμε τα κολοκύθια και τα βράζουμε για 3΄ τα κολοκυθάκια σε νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει αλάτι.

Τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες. 

 Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τις λωρίδες του μπέικον στη μέση. 

Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.



 
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ      ΑΡΤΥΜΑ



Βάζουμε μια λωρίδα μπέικον κι ένα κομμάτι μοτσαρέλα σε κάθε κολοκύθι, αρωματίζουμε με ρίγανη ή βασιλικό και τυλίγουμε ρολό.



ΤΥΛΙΓΜΑ ΑΡΧΗ
   
 ΤΥΛΙΓΜΑ    ΡΟΛΟ



Βάζουμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και αραδιάζουμε ανάμεσά τους κομμάτια ντομάτας. 

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.



 
ΡΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ     ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄, χρησιμοποιώντας τα τελευταία λεπτά και το γκριλ.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΨΗΣΙΜΟ  


ΕΤΟΙΜΑ



Ο Αύγουστος ελούζονταν στην αστροφεγγιά, αλλά εμείς λουζόμαστε στον ιδρώτα αυγουστιάτικα στην πόλη, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι μη διακόπτοντες.
Τώρα που πήραμε το κολάι στο ρολάρισμα λοιπόν, δε φτιάχνουμε και μερικά ρολά γαλοπούλας με τυρένια γέμιση; Μεζεδάκι για τον άντρα του σπιτιού, να μην πίνει ξεροσφύρι τη μπύρα αναζητώντας μάταια λίγη δροσιά στη βεράντα …




Ρολά γαλοπούλας γεμιστά με τυρί και πιπεριά




υλικά:
4 λεπτές φέτες βραστή ή καπνιστή γαλοπούλα
120 γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κόκκινη πιπεριά (από βαζάκι)
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού





Φτιάχνουμε τη γέμιση δουλεύοντας στο multi μαζί το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την πιπεριά και το χυμό λεμονιού. 

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε λίγη γέμιση σε κάθε φέτα.



ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ
      ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Τυλίγουμε τις φέτες φτιάχνοντας ρολά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν. 

Τα σερβίρουμε κόβοντας κάθε ρολό σε τρία κομμάτια.



ΡΟΛΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
        ΠΙΑΤΟ





Τα ρολά γαλοπούλας είναι μια καλή πρόταση για μπουφέ ή πικνίκ και μπορούν να φτιαχτούν από την προηγούμενη μέρα.
Όσο για τη γέμιση, μπορεί κανείς να αυτοσχεδιάσει κατά βούλησιν . Αν
θότυρο με βραστό αυγό, φέτα με πιπεριά, αυγό με μαγιονέζα, όλοι οι καλοί χωράνε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου