Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Βίδες με πιπεριές και ελιές Καλαμών …

… Πιπεριές, πιιπεριέέέέές, όταν δε στις φτιάχνω έχεις ακεφιές.
Θα φταίει το δίχως άλλο η ένδοξη μακεδονίτικη καταγωγή σου – αν κάνεις εξέταση DNA είμαι σίγουρη ότι η έλικα που θα δεις θα είναι σαν κι αυτή …



DNA
 


… γεμάτη πράσινες και κόκκινες πιπεριές.
Όπως οι πάγκοι της λαϊκής που έχουν πια βουνά ολόκληρα από πιπεριές και σε τιμές τέτοιες, που γεμίζουμε με πολύχρωμες ροδέλες τον καταψύκτη για το χειμώνα που προμηνύεται βαρύς και δύσκολος.
Θα μου πεις οι πιπεριές θα σε σώσουν; Και οι πιπεριές, κύριε. Κι ελπίζω να αναγνωρίσεις το σφάλμα σου και την προνοητικότητά μου, όταν θα κατεβάζεις το πρώτο χειμωνιάτικο
σπετζοφάι.
Προς το παρόν και λόγω της ζεστής ημέρας Αντωνάκη μου, κόπιασε να φας τις βίδες με πιπεριές και ελιές Καλαμών, που τρώγονται ωραιότατα και κρύες …



Βίδες με πιπεριές και ελιές Καλαμών






υλικά:
300 γρ. βίδες
2 πράσινες πιπεριές (κέρατο)
2 κόκκινες πιπεριές (κέρατο ή Φλωρίνης)
8-10 ελιές Καλαμών
1 κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι
μαϊντανός







Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, με 3-4 κουταλιές λάδι, για 10΄. 

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές σε φετάκια και τις αντσούγιες και τα μαγειρεύουμε μαζί για άλλα 5΄.



ΠΙΠΕΡΙΕΣ
       ΜΕ ΕΛΙΕΣ 



Ρίχνουμε τις βίδες στο μείγμα του τηγανιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.



ΔΥΟ-ΔΥΟ
        BY THE BOOK 2


 ΠΙΑΤΟ ΠΛΑΪ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου