Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Προφιτερόλ με έτοιμα σου …

... Μετά βαΐων και κλάδων.
Έτσι υποδέχτηκε το βασανιζόμενο από κρίση υπογλυκαιμίας αγριεμένο πόπολο το μπωλ με το προφιτερόλ μου. Με ουρανομήκη ωσαννά που ευτυχώς δε μετατράπηκαν σε ‘άρον-άρον σταύρωσον αυτήν’, όταν ευθαρσώς ομολόγησα ότι δεν είχα φτιάξει εγώ τα σου. Μην είμαστε και πλεονέκτες, νά ’μαστε και λογικοί – εγώ να τον βρω, εγώ και να τον συλλήψω. Δυο χέρια έχω, τι να πρωτοπρολάβουν τα δόλια. 
Άσε που κατά το παρελθόν έχω αποδείξει επανειλημμένως ότι ξέρω πώς γίνονται, το πήρα το πιστοποιητικό και καθάρισα. Μια χαρά σου έχει και το σούπερ μάρκετ, ιταλικά, νόστιμα και οικονομικά, που κάθονται φρόνιμα-φρόνιμα στο ντουλάπι και περιμένουν υπομονετικά τις ανωτέρω υπογλυκαιμικές κρίσεις για να κάνουν μεγαλειώδη εμφάνιση …



Προφιτερόλ με έτοιμα σου



ΕΤΟΙΜΟ ΑΝΩΘΕΝ
  



υλικά:
1 συσκευασία έτοιμα σου


Για την κρέμα:
500 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη (100+100)
2 κρόκοι αυγών
2 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
200 ml κρέμα γάλακτος 
2 βανίλιες



Για την κρέμα σοκολάτας: 
500 ml γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο γάλα
1,5 κουταλιά σούπας κακάο σκόνη
200 γρ. κουβερτούρα (ή 100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. γάλακτος)



Για διακόσμηση: 
ροζέτες σαντιγύ




Για την κρέμα με την οποία θα γεμίσουμε τα σου:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε, το αδειάζουμε σε μπωλ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Στο ίδιο κατσαρολάκι δουλεύουμε τους κρόκους με τη μισή (100 γρ.) ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. 

Ανακατεύοντας πάντα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το γάλα. 

Βάζουμε το κατσαρολάκι να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας πού και πού για να μην ‘πιάσει’.


ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
      ΚΡΕΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Η κρέμα είναι έτοιμη όταν κάνει ‘πτυχές’ όταν την ανακατεύουμε και δεν είναι ούτε πολύ πηχτή ούτε πολύ ρευστή. 

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.



ΕΤΟΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
     
ΚΡΕΜΑ ΚΡΥΩΜΑ


Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 5΄  και τη χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. 
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σαντιγύ αλλά δε θα κρατήσει τον όγκο της για πολύ. 

Την ενσωματώνουμε στην κρέμα που φτιάξαμε διπλώνοντας απαλά με σπάτουλα. 

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για την κρέμα σοκολάτας:

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο. 

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει καλά σε λίγο κρύο γάλα και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, μέχρι να γεμίσουμε τα σου.


ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    ΣΟΥ  



Γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής ένα κορνέ και προσαρμόζουμε τη λεπτή και λοξή ‘μύτη’. 

Τρυπάμε προσεκτικά και γεμίζουμε τα σου, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να ξεχειλίζει.



ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΜΑ
   
ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ  



Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ 3-4 σου και τα περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές σοκολάτα. 

Στα κενά της κάτω στρώσης φτιάχνουμε μια δεύτερη στρώση με σου και τα περιχύνουμε ξανά με σοκολάτα.


 
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΧΗ    ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΣΟΚΟ 2    ΣΟΚΟ ΣΤΑ ΣΟΥ 2



Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα σου

Περιχύνουμε γενναιόδωρα με σοκολάτα και διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγύ.


 
ΣΤΡΩΣΗ 3 ΑΝΩΘΕΝ   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΟΝΤΙΝΟ





- Αν είμαστε πολύ βιαστικοί ή τεμπέληδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής που θέλει μόνο χτύπημα με γάλα. Αν θέλουμε κάτι ακόμη πιο ελαφρύ, φτιάχνουμε μια απλή κρέμα με άνθος αραβοσίτου.

- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε μία ποσότητα από το γάλα που βάζουμε στην κρέμα σοκολάτας με αντίστοιχη ποσότητα γάλα κακάο (εγώ χρησιμοποιώ τη μικρή συσκευασία των 200 ml). Η κρέμα γίνεται έτσι λίγο πιο γλυκιά και πιο δεμένη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου