Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ριζότο με μπύρα και κάστανα …

                                                  (εκ του προηγουμένου)
… Γκαρσόν. Προφανώς και δε λεκιάστηκα. Ποτέ δε θα επέτρεπα να μου συμβεί τοιούτον τι και δη σε δημόσιο χώρο. 
Απλώς θέλω μια μπύρα ακόμη. 
Την προηγούμενη την έβαλα όλη στο κοτόπουλο. Χρειάζομαι άλλη μία, για το ιδιαίτερο ριζότο που θα το συνοδέψει. Μια κόκκινη. Μπύρα όχι stolichnaya …


Ριζότο με μπύρα και κάστανα


ΡΙΖΟΤΟ
  


υλικά:
300 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
250 γρ. ρύζι για ριζότο (καρολίνα ή αρμπόριο)
300 ml μπύρα (κατά προτίμηση κόκκινη)
30 γρ. μπέικον ρολό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κλωναράκια θυμάρι
ζωμός κότας ή λαχανικών






Ροδίζουμε σε 2-3 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον. 

Ρίχνουμε 1 κουτάλα ζεστό νερό ή ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10΄. 

Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2΄-3΄, μέχρι ν’ αρχίσει να γυαλίζει. 

Ρίχνουμε τη μπύρα και όταν απορροφηθεί από το ρύζι, προσθέτουμε 2 κουτάλες ζωμό, ανακατεύοντας τακτικά για να βγαίνει το άμυλο του ρυζιού.



ΓΥΑΛΙΣΜΑ
    
ΜΕ ΜΠΥΡΑ



Κάθε φορά που τελειώνει το υγρό προσθέτουμε μια κουταλιά ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 

5΄ πριν γίνει το ρύζι ρίχνουμε τα κάστανα.



ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
   
ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο να ηρεμήσει για 2΄. 

Σερβίρουμε αμέσως, τρίβοντας μαύρο πιπέρι και πασπαλίζοντας με  θυμάρι.














1 σχόλιο:

  1. Σε παρακολουθω καθημερινα το ρυζοτο δεν το πετυχα ποτε.
    Θα δοκιμασω τη συνταγη σου
    Θειουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή