Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Φιλέτο γλώσσας με αρακά και καλαμπόκι …

… Το καταλαβαίνω ότι είσαι πάνω στην επαναστατικότητα της εφηβείας, ότι δεν αναγνωρίζεις αφεντικά, αυθεντίες κι άλλα τέτοια γλαφυρά. Δε θέλω να σε σοκάρω, αλλά υπήρξα κι εγώ 17 χρονώ. Και θεωρώ ότι είμαι, ή τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι, πιο διαλλακτική, δημοκρατική και υπομονετική από τους δικούς μου γονείς.
Όχι όμως μια κουβέντα να σου λέω και να μου γυρίζεις δύο, όχι να μιλάω και να μιλάς ταυτόχρονα και πιο δυνατά. Σαν τα παράθυρα του Ευαγγελάτου καταντήσαμε. Μάζεψε λιγάκι τη γλώσσα σου λοιπόν και κράτα την αγωνιστικότητά σου και τη νεανική σου ορμή για τα ζόρια που έρχονται.
Άντε, έλα να κάνουμε ανακωχή. Βάλε και τους Cranberries δυνατά να φωνάξουν οι γειτόνοι. “There’s no need to argue anymore ” κι έλα να μαγειρέψουμε γλώσσα φιλέτο …


Φιλέτο γλώσσας με αρακά και καλαμπόκι



ΜΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
  


υλικά:
650 γρ. γλώσσες φιλέτο
1 ματσάκι (6-7) φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. αρακάς (από κονσέρβα στραγγισμένος)
200 γρ. καλαμπόκι (από κονσέρβα, στραγγισμένο)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλεύρι





Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. 

Τα αχνίζουμε σε λίγο νερό για 5΄ περίπου, μέχρι ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν. 

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τον αρακά. 

Σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια, κουνώντας το τηγάνι για να ανακατευτούν, προσθέτουμε μισό ποτηράκι ζεστό νερό ή ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, σε μέτρια φωτιά, για 10΄. 

Ρίχνουμε και το καλαμπόκι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 5΄ ακόμη. 

Αδειάζουμε τα λαχανικά σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.


ΛΑΧΑΝΙΚΑ    ΠΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ  



Αλατίζουμε τις γλώσσες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. 

Τις βάζουμε πάνω στα σωταρισμένα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 



ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


 ΠΙΑΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ 2










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου