Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πάρτυ για το Halloween …

... Life' s no fun without a good scare. Κι εμείς μάθαμε πια να ζούμε με το φόβο. Με φόβο τρώμε το ψωμί, με φόβο περπατούμε. Ένας λαός ανοιχτόκαρδος, ολιγαρκής, μαθημένος στα δύσκολα αλλά και σπάταλος, βολεψάκιας κι αραχτός, φοβάται τι θα του ξημερώσει, φοβάται το διπλανό του, φοβάται για τη ζωή και την οικογένειά του. Κυρίαρχο συναίσθημα ο φόβος, παγώνει το μυαλό και το κορμί, γίνεται κακός συμβουλάτορας, οδηγεί σε αντιδράσεις ακραίες.

"Βυθίστηκε το μεθυσμένο κορίτσι στο νερό. Για πάντα χάθηκε. Τι απόμεινε στους παγωμένους δρόμους; Μονάχα ο φόβος. Τώρα που το κορίτσι δεν κυκλοφορεί πήραν κουράγιο οι λογικοί και κυβερνούν αυτούς που έχουν το θάρρος να ονειρεύονται. Τώρα που το κορίτσι χάθηκε απ’ τους δρόμους, κυκλοφορεί πανίσχυρος στην πολιτεία ο Φόβος".  

Κι όπως συχνά διαλέγουμε να δούμε ένα θρίλερ για να διασκεδάσουμε το φόβο μας, είπαμε φέτος να κάνουμε ένα φοβερό πάρτυ.
Ένα πάρτυ για το Halloween με όλα τα απαραίτητα, τα σέα και τα μέα του, με όλους τους κανόνες, με όλα τα φι, χι, ψι κι ωμέγα του. Με τα τρομακτικά φαγητά και τα γλυκά του, με νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου να κρέμονται απ’ τα φωτιστικά, με κομμένα χέρια, βγαλμένα μάτια κι αίματα παντού, με σκαλισμένες κολοκύθες κι ανατριχιαστικές μεταμφιέσεις.
Μετά από δεκάδες ώρες επίμονου κι ανηλεούς σερφαρίσματος σε ιστοσελίδες, blogs, portals, την απαραίτητη martha stewart και τη not martha, σε περιοδικά, τηλεοπτικά αφιερώματα και δε συμμαζεύεται, καταλήξαμε επιτέλους στα κάτωθι:


Η προετοιμασία
Εν αρχή ην η πρόσκληση:

Ανάμεσα σε 3 εκδοχές, την πρόσκληση κολοκύθα, την πρόσκληση- σκελετό και την πρόσκληση-κουκουβάγια, καταλήξαμε τελικά στην τρίτη.


pumpkin inv skeleton_inv owls_inv



Στη συνέχεια, η διακόσμηση:

Χειροποίητο κι αυτοσχέδιο το στεφάνι για την πόρτα, φτιαγμένο από πλεγμένες κληματόβεργες, τσόχινα φύλλα κι εκτυπωμένα σχέδια.


ΣΤΕΦΑΝΗ ΑΡΧΗ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΟΝΤΙΝΟ


Ένα σμήνος από μαύρες χαρτονένιες νυχτερίδες σε τρία διαφορετικά μεγέθη, κρέμεται απειλητικά από ένα ξερόκλαδο. Κι ένα παρόμοιο κλαδί με κουρνιασμένες κουκουβάγιες κρέμεται απ’ το φωτιστικό.


 ΕΚΚΡΕΜΕΣ

ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ 


Απλά μεταλλιζέ μπαλόνια ζωγραφίζονται με μαρκαδόρο και γίνονται τρομακτικά πρόσωπα όταν φουσκώσουν ενώ ένα κόκκινο κερί που στάζει πάνω σε λευκά κεριά δημιουργεί ένα ματωμένο εφέ.


clip_image002[5]   clip_image002[7]


Τα κομμένα χέρια
Γεμίζουμε με χυμό βύσσινο δύο γάντια μιας χρήσεως. Τα παγώνουμε στον καταψύκτη, σκίζουμε προσεκτικά τα γάντια και έχουμε δυο τρομακτικά κατακόκκινα χέρια.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΕΡΙΑ    ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


 Ο φρικιαστικός εγκέφαλος
Βάζουμε κουνουπίδι μέσα σ’ ένα διάλυμα από κόκκινο και άσπρο ξύδι, προσθέτουμε λίγες σταγόνες μουστάρδα και κέτσαπ κι αποκτάμε έναν 'εγκέφαλο σε φορμόλη'. 


ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΛΗ    ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΟΝΤΙΝΟ



Και φυσικά, οι απαραίτητες σκαλισμένες κολοκύθες:


ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ


Σχεδιάζουμε με μαρκαδόρο στη μπροστινή όψη της κολοκύθας τη μορφή που προτιμάμε. Κόβουμε ένα μικρό καπάκι από πάνω κι αδειάζουμε προσεκτικά με κουτάλι τους σπόρους και τη σάρκα.



ΚΟΚΟΛΥΘΑ ΑΡΧΗ    ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΔΕΙΑΣΜΑ



Με μικρό κοφτερό μαχαίρι σκαλίζουμε την κολοκύθα, κόβοντας πάνω στα περιγράμματα του σχεδίου.



ΣΚΑΛΙΣΜΑ 1   ΣΚΑΛΙΣΜΑ 2  ΣΚΑΛΙΣΜΑ 3



Βάζουμε ένα μικρό κερί ή ρεσώ μέσα στην κολοκύθα και κλείνουμε από πάνω με το καπάκι.



ΜΕ ΡΕΣΩ  


                                                                           συνεχίζεται ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου