Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Χέρια από κιμά για το Halloween …

                                                                        (εκ του προηγουμένου)
... Γεια στα χέρια μου και ιδού οι οδηγίες για τα κιμαδένια χέρια, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαγώσιμα σ' ένα πάρτυ για το Halloween. 
Μόνο που παραήταν ρεαλιστικά. Κι ενώ όλοι τα θαύμασαν κανείς,  εκτός από εμάς που τα καταβροχθίσαμε, δεν τόλμησε να τα δοκιμάσει. Κρίμα το μπόι τους. Δεν μας φτάνουν ούτε στο μικρό μας δαχτυλάκι …


Χέρια από κιμά 


clip_image001[4]


υλικά: 
700 γρ. κιμάς 
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 
1 αυγό 
1 κρεμμύδι 
1 ντομάτα 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Για την επιφάνεια: 
κέτσαπ 
1-2 φέτες ημίσκληρο τυρί





Μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το προσθέτουμε στον κιμά. 

 Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα στο multi και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κιμά. 

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το αυγό, λίγο λάδι και ρίγανη και ζυμώνουμε καλά τον κιμά να αφρατέψει. 

Τον χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

Πλάθουμε με τον κιμά ένα στρογγυλό μπιφτέκι, που θα γίνει η παλάμη του χεριού και 5 σουτζουκάκια, που θα γίνουν τα δάχτυλα.

 Ενοποιούμε και βελτιώνουμε το σύνολο με μικρές εικαστικές παρεμβάσεις.


ΣΧΗΜΑ    ΣΧΗΜΑ 2


Κόβουμε κομμάτια από ένα λευκό κρεμμύδι και βάζουμε νύχια στα δάχτυλα των χεριών.

Μια ροδέλα κρεμμυδιού κομμένη στα 2 γίνεται το κόκκαλο του καρπού.


ΜΕ ΝΥΧΙΑ    ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΠΛΑΪ


Αλείφουμε με κέτσαπ την επιφάνεια των χεριών και βάζουμε από πάνω λωρίδες από ημίσκληρο τυρί οι οποίες όταν λυώσουν και ξεροψηθούν θα δώσουν την εικόνα του καμμένου δέρματος.


ΜΕ ΤΥΡΙ

ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΟΝΤΙΝΟ


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό ανατριχιαστικό αποτέλεσμα. 

Στα μισά του ψησίματος, μπορούμε να βάλουμε τα χέρια πάνω σε σχάρα για να στραγγίζουν τα υγρά του κιμά.


ΨΗΣΙΜΟ

ΨΗΜΕΝΑ



Στρώνουμε σε μια πιατέλα μπόλικο χιονάτο πουρέ και βάζουμε από πάνω τα χέρια, προσθέτοντας μερικές ακόμη ματωμένες πινελιές.



  clip_image001[6]


                                                                              συνεχίζεται …



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου